Friday, December 14, 2012

Bila Ainnur Nuha tak sihat.

Ainnur Nuha sangat jaranggggggggggggggg sakit. Sangat-sangat jarang. Kadang-kadang jek dapat selsema + batuk. Tapi mama dia tak bagi ubat & biasanya tak lama lepas tu dia dah ok. Berkat #susuibu  :)

Tapi minggu lepas hari Khamis (6/12), Ainnur Nuha dapat selsema + batuk. Takde lah risau sangat sebab dah tau nanti mesti baik. Cheh. Kompiden jek mama kamu ni kan Ainnur Nuha. Tapi dah bacaan, baby memang elok kalau dapat selsema + batuk. Biar antibodi bekerja lawan virus-virus kurang sihat tu. Jumaat petang gerak balik ipoh. Masa dalam perjalanan dah rasa badan macam dedar jek. Sampai Ipoh memang badan agak panas. Teruslah buat sponging. Kurang sikit panas & dapatlah dia tdo. Tu pon tak lena sebab terbatuk-batuk.

The next day (Hari Sabtu) memang cranky. Tak boleh mama hilang dari pandangan. Memang nak dengan mama jek. Opah ke Atuk ke Abah ke semua dia tak nak. Time tdo pon nak mama hug. Badan kejap panas kejap sejuk. Memang tak bagi pakaikan baju supaya panas badan keluar. Towards petang nampak ok. Nak lah dia bermain-main dengan syarat mama ada dekat sebelah. hehe

Malam tu lepas Nuha tido, dalam pukul 1pagi dengar Nuha merengek-rengek nak susu. Tetiba rasa badan Nuha panas. Panas yang amat. Hubby plak keluar dengan member pergi tengok bola. Cepat-cepatl called suruh balik sebab nak bawak Nuha pergi klinik. Naseb baek tunggu hubby tak lama. Kalau lambat memang dah drive sendiri jek. Tapiiiiiiiiii dekat area Jelapang tu bolehkan tak ada klinik 24 jam. T____________T. Berpusing-pusing carik tapi still tak jumpa. Dah nak menghala ke bandar Ipoh barulah nampak 24 Hours UNIKL Medical Center. Teruslah masuk situ. Sampai-sampai, register & doctor terus checked. Temperature masa tu 38.9'C. Doctor bagi ubat masok kat vontot & 3 jenis ubat lain - demam + batuk selsema.

Balik Melaka demam still on & off.  Flu tak kurang & batuk makin teruk. So semalam (Khamis) bawaklah Nuha jumpa paed yang selalu dia jumpa. Doc cakap lung dah ada noise. Kena on antibiotik & ubat batuk baru.

Alhamdulillah pagi tadi, demam dah tak ada. Batuk & flu pon dah kurang. Esok kena jumpa paed tu balik untuk review.

Bila tengok gambar bawah ni..alahai sedih rasa hati. Kalau boleh biar mama yang demam. Nuha tak payah demam-demam. huhu



Cepat baik ye sayang. Mama rindu dengan seyuman manis + gelak ketawa awak.

Cepat baik tau!

Tuesday, December 11, 2012

Big Bad Wolf 2012

Eh. Ini bukan cerita tentang serigala yang jahat. Ini cerita tentang serigala yang baik hati yang jual buku-buku best dengan harga MURAH. Murah yang memangggggg murah.

Minggu lepas lagi dah perasan dekat newsfeed pasal Big Bad WOlf books fair. Dalam hati dah terdetik. Ada rezeki nak pergi lah tahun ni. Tahun lepas cuma dapat dengar jek so this year, let's go there!

Event bermula pada 7hb Dec. 6hb malam dah bergerak ke KL. Mak + Abah dah gerak awal lagi sebab dia orang nak pergi Genting Highlands. Aku as usual, tak dapat nak ikut. sob T____T

So pagi-pagi lepas solat subuh + mandi semua siap, terus lah aku pergi The MInes Convention Center tempat books' fair ni. Kesian dekat hubby sebab pagi-pagi dah kena teman bini dia yang dah tak sabar-sabar pergi. Ala area the mines tu kalau pergi lambat, confirm jam. Kalau keluar lambat, kompem bertembung dengan orang yang nak keluar pergi tempat kerja lagi. So better gerak awal.

Tip #1  = Plan your trip!

Sampai-sampai memang kereta dah beratur nak masuk parking. Ah lambatnya rasa. Nampak ada parking kosong kat tepi, hubby terus decide parking kat situ. Jauh sikitlah nak jalan ke dalam. Sikit jek!

Tip # 2 = Jeling-jeling, kerling-kerling parking spot dekat luar tu. Boleh parking dekat situ :)

Kami sampai situ dalam 7.30 pagi. Pagi-pagi dah keluar keluar shopping gitu. Masuk-masuk jek. Oh my. Banyakkkkkknyaaaaaa bukuuuuuuuuuuuuu! Aku suruh hubby jalan-jalan mana yang dia nak while aku nak pergi satu area - CHILDREN BOOKS. Ye memang niat utama nak datang sini sebab nak belikan buku untuk Ainnur Nuha. Biar dia rajin baca buku macam mama dia #ewahewah. Tapi being a lovely husband, dia tak nak pergi tempat lain. Dia nak ikut gak mana aku pergi.  #iloveyouhubby!




 
Nak di jadikan cerita, sebab excited sangat nak pergi, sampai kiteorang terlupa nak bawak trolley. Tengok kat dalam MIECC tu masing-masing bawak trolley or luggage bag. Ada tu bawak bag besar macam nak pergi haji ok. Sebab tak bawak bag, aku pon pergilah amik kotak.

Tip #3 = Bring your own trolley/luggage bag! Easier to move around. :)


Konon nak beli sikitlah kan tapi nah amik - 2 kotak penuh. Dah lah kaki aku tengah dalam proses recovery sbb ada retak sikit (tu aku cite laen kali). Gigih ok gigih! Tapi aku bawak yang buku ringan-ringan jek. Mana yang berat, mr.hubby lah yg tolong bawak.

Tip #4 = Pakai kasut/selipar yang comfortable. You didn't know how long you will standing/walking while browsing all those books. 3 millions books maa.

Agak-agak dah puas dengan pilihan buku untuk Ainnur Nuha, barulah kiteorang carik buku masing-masing. Dapatlah buku cerita untuk mak & abah Nuha. 2 untuk saya, 2 untuk awak. hehe. Dekat sini ada disediakan playing area untuk budak-budak & ada cafe. So boleh dropped of buku yang dah dipilih dekat storage dia & pergilah makan. Kiteorang tak breakfast pon ok. Kan dah cakap tadi kiteorang gigih! haha. Tapi balasanya, perut ko dah dah buat head banging dah kat dalam tu.

Tip #5 = Breakfast is a must!

Masa untuk membayar. Cashier banyak and they accept cash & credit card. If banyakkk sangat buku, ada porter yang akan tolong hantar sampai ke kereta. Tapi aku punya takdelah banyak sangat. SO angkutlah sendiri. Oh ya, bagi pemegang OCBC Credit Card, dapat lagi 5% discount. :)

Tip #6 = Kira dulu berapa total semua buku sebelum pergi ke cashier. Manalah tau kot cashier tersalah kira ke kan :)

Inilah hasilnya selam 3 jam di Big Bad Wolf.


40 buah buku = RM300.

Most of it is a hardcover book. Berbalaoi-balaoi wa cakap lu...


Thanks Big Bad Wolf for organising such an awesome event.

See you next year! insyaALLAH.

Thursday, December 6, 2012

Australia.


Tengok dekat sidebar sebelah ada iklan dari Nuffnang tentang Australia. Tetiba teringat kisah aku ke sana tahun 1996. (Ambil calculator kira berapa tahun yang sudah)

16 tahun yang lepas. Gile lama!

Masa tu aku baru Form 1. Sekolah dekat STF. Last minute kot aku baru dapat pergi sebab masa tu aku aku rasa aku baru jek lagi join band skolah. Bila sir cakap aku dapat pergi & suruh aku buat passport, best gila rasanya! Yelah, aku manalah pernah berjalan pergi oversea kan maka perasaan tu sukar digambarkan dengan kata-kata. Chewah.

Masa tu form 1 yang pergi adalah dalam 30 orang kot. So we alls naik flight dari Senai-Subang (ke KLIA? tak ingaattt). Then ke Sydney.

Sydney! Opera House! Kangaroo!

Cheh. Tak keruan betul masa tu. Gembiara kemain.

Dah lah masa tu aku & ina jek yang tersesat dekat apartment senior. Bebudak junior lain duduk kat apartment lain. Tak boleh nak bersuka ria. (Takut wooo dengan senior).

Tak salah aku kiteorang dekat sana, seminggu lamanya. Ada buat performance depan opera house, dekat darling harbour bridge, dekat one of the school kat sana. Tu jek kot yang aku ingat.

Beside STF, lagi satu sekolah yang mewakili Malaysia was VI. Tapi masa tu bebudak VI kerek. Tak join ngan kiteorang. kahkahkah.

Oh! Ada sekali aku kena denda dengan Sir Azhar berdiri dekat car park. Sejuk beku wehhhhhh. Jari-jemari semua numb. Yelah masa tu tengah nak winter. Tak ingat aku kena denda sebab apa. Mungkin sebab tak hafal note. (Susah ok nak hafal! Dah lah ada banyak lagu. wuwuwuwuwu). Aku main trumpet masa tu.

Then kiteorang ada visit bluemountain & macam-macam tempat lagilah.

Benda paling banyak aku beli adalah coklat. Sebab coklat dia sedap. haha

Aku try carik gambar tapi dekat mana entah album tu tersorok.

Well, aku harap one day aku dapat pergi lagi sekali.

Tak dapat pergi Sydney, pergi Gold Coast pon jadiklahhh...

Haha.

Wednesday, December 5, 2012

Perfume set great deal!


100% ORIGINAL PERFUME!!!
THIS PERFUME IS NOT A REPLICA/ORI-REJECT/IMITATION PERFUME.
ALL PERFUME COMES WITH BOX
YOUR SATISFACTION IS OUR GUARANTEE!
FREE SHIPPPING WITH POS LAJU!! 


GREAT DEAL

Nina by Nina Ricci Gift Set + DIOR POUCH + 2 VIALS
user posted image

Consist of:
50ml EDT
50ml Body Lotion
50ml Shower Gel


-RM180 (West Malaysia)
-RM185 (East Malaysia)


email me at:


perfumerack@gmail.com



rclxm9.gif rclxm9.gif rclxm9.gif rclxm9.gif rclxm9.gif