Tuesday, May 24, 2016

RC for Everybody!

Respiratory Congestion atau RC antara EO yang sentiasa mendapat tempat diiiii? Di hati awak lah. ciaciacia. 😍😍😍
Ok-ok. Di hati mereka yang menghadapi masalah berikut:
😷Batuk
😷Selsema
😷Sakit Tekak
😷Hidung tersumbat
😷Sinus
😷Wheezing di dada disebabkan batuk selsema tadi
Kanak-kanak hingga orang dewasa boleh menggunakan RC ni.
Antara testimoni kawan-kawan yang paling win, letak RC dalam boiling pot untuk proses steam kan anak dia.
Zaasssss muntah kahak. 😌😌😌
(Dulu akak tak kenal EO, akak guna brand V tu.huhuhu)

Untuk keterangan lebih lanjut, PM or whatsapp akak okeh! 😘





Wednesday, May 11, 2016

Anak DEMAM?

Tips Harian Essential Oil @ Oilylicious™
Anak kalau demam, mak lah yang paaaaling runsingkan?
Eh. Ayah pon runsing juga cuma dia keep calm gituuu.
Paling horror kalau tengah bercuti-anak demam-klinik pulak jauh- belum tentu klinik tu bukak.
Lemon, lavender, peppermint dan thieves ni memang EO yang wajib ada dalam handbag akak. Sebab tulah akak perlukan handbag baru yang lebih besarrrr 😆😆😆 Eh?
InsyaALLAH sementara nak ke klinik, EO ni dapat membantu menurunkan suhu badan.
Ni usaha, segala yang berlaku dengan izinNYA jua.
Untuk keterangan lebih lanjut, boleh Whatsapp akak ye...

heart emoticon

Monday, May 9, 2016

Hadiah untuk FATHER'S DAY?

Ha...walaupon Father's Day atau Hari Bapa, bulan Jun nanti baru akan muncul, tetapi YL dah siap-siap bagi promo untuk dihadiahkan kepada HERO-HERO semua.

Eh tak semestinya untuk yang bergelar abah/ayah je. Untuk abam-abam, adik-adik lelaki di luar sana yang ingin tampil macho, hensem dan gagah perkasa,  boleh juga dapatkan set ni. Ada enam set kesemuanya. Haaaa pilih-pilih-pilihhhhhhhhh! (Gaya macam dekat pasar malam.ahaks)

So  6 set yang ditawarkan oleh Young Living ni ialah:



*klik GAMBAR untuk paparan lebih jelas


Set 1- SUPREME RELIEF SET to get your SUPERHERO STRESS FREE!
Consist of:
Aroma Siez - Provides relaxing sensation
Copaiba  - Sooth minor discomforts
Ortho Sport Massage Oil - Provide warming & relief sensation to the body

Set 2 - Get your working SUPERHERO a FOCUS BOOSTER SET to keep him moving forward!
Consist of:
Brain Power - To boost, clarify thoughts and to develop greater focus by diffusing (Akak ada extra diffuser. Siapa nak beli sila PM)hehe
Peppermint - Provides cooling sensation
Rosemary - Energizing and revitalizing!

Set 3 - EVERY MAN deserve the GENTLEMAN SET
Consist of:
Mister - Provide positive aroma that is beneficial for men
Transformation - Allows a person to replace negative beliefs through uplifting aroma
Shutran  - Boost up your masculinity!

Set 4 - SUPERHERO needs HIS DAILY ESSENTIALS!
Consist of:
Aromabright Toothpaste - Keep your SUPERMAN looking sleek and bright with their smiles!
Thieves Hand Purifier - Be protected everywhere you go.
Breathe Again Roll on - Provides calming effect.
Thieves - Goodbye GERMS!

SET 5 - Get your SUPERHERO looking sharp with FITNESS-TO-GO-SET
Consist of:
Ortho Ease Massage Oil - Soothes and warms tired and stressed bodies.
Cool Azul Sports Gel - A unique aloe-based formula absorbs smoothly into the skin, providing a cooling sensation!
Young Living Gym Bag - AWESOME!

Untuk maklumat lebih lanjut, Whatsapp aje. 

Friday, May 6, 2016

Oh My LEMON!

Kali ni akak tunjukkan dekat korang testimoni dari kengkawan akak yang dah menggunakan LEMON Essential Oil.
Batuk? Sakit Tekak?
Lemon kan adaaa.
Detox? Kulit muka bertambah licin gebu gebas? Crakced heels?
Rahsianya - gunalah LEMON Essential Oil.
Anak demam waktu malam?
Nak guna petua yg guna lemon tu, manalah ada kedai bukak memalam hari kan. 7-E pon tak ada jual lemon.

Maka, simpanlah sebotol LEMON Essential Oil ni. Sapukan pada tapak kaki dan spine. InsyaALLAH kebahlah demamnya nanti.
Nampak tak betapa banyaknya kegunaan lemon ni?

15ml tu guna 75biji LEMON tau. Harga member - RM51, non member- RM67.10
So apa tunggu lagi, mai order sebotol dengan akak.