Monday, October 24, 2016

Just keep swimming!

Hello blog!

Pasang-surut mood nak menaip.
Kan bagus kalau apa yang terlintas dalam kepala otak, zretttttt terus tertaip.
Eh.
Tak boleh.
Kang ada orang lain baca, aku takut dia menangis tepi bucu katil. Kah!

So, ada beberapa emotional breakdown yang aku kena hadap beberapa minggu baru ni.
Cheh.
When I thought oh ok,  that's all.
Rupanyaaaa banyak lagi hoi!
Takpelah, yang tu aku serahkan pada ALLAH.

Kita bukan selamanya hidup dekat dunia ni.
Nuuuu akhirat nanti, pepandailah jawap.

Nampak kuat?
Rumah terbakar nampak asap.
Hati terbakar siapa yang tahu?
Haha.
Terima kasih Karamsing Walia utk pepatahmu ini.

What goes around, comes around.

Moga ALLAH ampunkan dosa-dosa kita semua.

Aku nak buat kebaikan je.
LILLAHI TA`ALA.



Sunday, October 9, 2016

ISNIN???

Kenapa esok dah ISNIN??? 😅

Ni sindrom mak-mak yang bekerja.
Rasa kejapppp sangat weekend.
Tak puas nak bergolek-golek-bermain dengan anak-anak.
Alih-alih eh, esok mak kerja dah nakkk 😢

Anak-anak yang kena pergi taska atau sekolah pon, kadang-kadang ada drama gak bila tiba hari Isnin. Love-hate relationship gitu dengan taska & sekolah ni.hehe

Sooo, utk mengurangkan 'kenagaan' emak-emak(bapak2 biasa mmg cool je dalam apa jua situasi 😁), marilah cuba JOY.  Joy adalah gabungan 10 jenis tumbuh-tumbuhan dan salah satu daripadanya ialah ROSE(Rose adalah EO yang paling mahal okeh!)

Untuk anak-anak, JOY boleh membantu meningkatkan mood HAPPY bila nak ke taska atau sekolah. Boleh kurangkan cranky lah bak kata orang kampung akak. 😊

Untuk yang rasa lemauuu je nak ke pejabat, boleh juga cuba JOY. Pakai macam perfume. InsyaALLAH rasa gumbira je nak siapkan kerja dkt pejabat tu.

Selain itu, JOY juga boleh membantu mengatasi masalah kemurungan, tekanan perasaan dan apa-apa yang berkaitaan dengan 'kecederaan emosi'.

There was a time akak tepek JOY dekat muka sebab muka akak masa tu macam 'mak limah balik kampung' dah. Serabut oiii. Alhamdulillah JOY membantu sangat-sangat. 😊

Amacam? Rasa nak cuba JOY?

Whatsapp akak ye.



Friday, October 7, 2016

Salam Jumaat



Perempuan zaman sekarang,
Semakin gila.
Tak kenal dosa pahala.
Semua main belasah je.
Janji hati gembira katanya.

Perempuan zaman sekarang,
Bila kantoi, tak mengaku pula.
Siap kata - DEMI ALLAH ITU BUKAN SAYA!
AWAK INGAT SAYA TAK ADA AGAMA ke?
Angkuh sungguh butir bicaranya.
Inilah salah-satu contoh si penunggang agama.

Perempuan zaman sekarang,
Dia lupa dunia ini berputar.
Dia lupa ALLAH itu ada.
Sampai  bila kau nak bermuka-muka?
Kau yakin kau masuk SYURGA?
Tanpa perlu meminta maaf sesama MANUSIA?

Kau lupa?
Atau kau sengaja buat-buat lupa?
Heh.