Sunday, October 9, 2016

ISNIN???

Kenapa esok dah ISNIN??? 😅

Ni sindrom mak-mak yang bekerja.
Rasa kejapppp sangat weekend.
Tak puas nak bergolek-golek-bermain dengan anak-anak.
Alih-alih eh, esok mak kerja dah nakkk 😢

Anak-anak yang kena pergi taska atau sekolah pon, kadang-kadang ada drama gak bila tiba hari Isnin. Love-hate relationship gitu dengan taska & sekolah ni.hehe

Sooo, utk mengurangkan 'kenagaan' emak-emak(bapak2 biasa mmg cool je dalam apa jua situasi 😁), marilah cuba JOY.  Joy adalah gabungan 10 jenis tumbuh-tumbuhan dan salah satu daripadanya ialah ROSE(Rose adalah EO yang paling mahal okeh!)

Untuk anak-anak, JOY boleh membantu meningkatkan mood HAPPY bila nak ke taska atau sekolah. Boleh kurangkan cranky lah bak kata orang kampung akak. 😊

Untuk yang rasa lemauuu je nak ke pejabat, boleh juga cuba JOY. Pakai macam perfume. InsyaALLAH rasa gumbira je nak siapkan kerja dkt pejabat tu.

Selain itu, JOY juga boleh membantu mengatasi masalah kemurungan, tekanan perasaan dan apa-apa yang berkaitaan dengan 'kecederaan emosi'.

There was a time akak tepek JOY dekat muka sebab muka akak masa tu macam 'mak limah balik kampung' dah. Serabut oiii. Alhamdulillah JOY membantu sangat-sangat. 😊

Amacam? Rasa nak cuba JOY?

Whatsapp akak ye.



No comments: