Tuesday, December 27, 2016

Being Random

Alhamdulillah, rombongan umrah dah selamat sampai pada 24 December yang lalu.

Macam biasa, sure akan batuk & badan seram sejuk once dah sampai Malaysia. Perubahan cuaca gitewwww.

Paling best dengar cerita mak & abah dapat naik business class masa penerbangan balik. Mana mampu kan kalau nak bayar tiket semata-mata nak naik business class. Dapat pergi dengan economy class pon dah syukur banyak.

Bak kata mak - Kalau pergi lagi, mak nak naik kapalterbang yang macam ni.

Baiklah mak! Apa saja untukmuuuuuuu.

Ziarah kali ni, mereka berkesempatan ke Taif. Mak cakap tanah dekat Taif subur. Buah  besar-besar. Memang besar pon bila tengok buah delima yang mak bawak balik.hehe

Macam-macam mak belikan. Tapi yang paling best, makeup bag yang Saudi Airlines bagi. FURLA ko..gila tak suka.hahaha.

Gambo semua ada dalam FB. Aku malas nak upload dekat sini, boleh?

Oh ya, last week aku mendapat khabar berita yang tak dijangka langsung.

Wah wah wah.
Memang misteri nusantara betul.
Tersenyum je aku masa tu.

Sebab tu aku cakap, jangan suka sangat or mudah sangat menggunakan nama ALLAH.

"Demi ALLAH tak buat"

"ALLAH sayangkan kita, sebab tu berlaku"

If you're reading this (I know you're kinda stalker...kahhhhh!),

meh aku share apa dalam ceramah yang aku dengar:

"SETIAP YANG BERLAKU MEMANG TELAH DIATURKAN DAN DITENTUKAN ALLAH TAPI BELUM TENTU IA DALAM KEREDHAAN ALLAH"

Ko faham tak? Takkan lah tak faham. Ilmu agama ko lagi tinggi dari ilmu agama aku yang cetek ini.

Dekat dunia lagi ALLAH dah bukak aib ko and yet ko still tak segan menggunakan namaNYA untuk bermuka-muka.

Taubatlah selagi sempat.

Bukan taubat lepas tu buat lagi benda yang sama.

Bukan sekali. Dua kali dah.

Should I expect more?

Try me. Ko tau lah aku nak buat apa nanti.

Ko menganiaya aku. Ko tau tak?

Oh ya, ko tak nak blah ke dari situ?

Or ko memang jenis takde rasa malu?

Huh?


No comments: