Wednesday, December 13, 2017

Tuesday, December 12, 2017

One after Another

December started with Abah's health issue. Abah mentioned about his ulcer that's getting worse. Taklah worse mana cuma bila ada bleeding tu, Abah dah cuak. Eh dengan kiteorang adik-beradik jadi cuak.

Being Abah, his pain tolerance is HIGH. VERY HIGH.
Selagi boleh tahan, Abah tahan. Rupanya his tounge ulcer dah dekat 2 bulan! Oh Abah!

Since Abah's punya medical record ada di HUKM, so terus lah ke KL utk set appointment.

Alhamdulillah, few days after that dapat jumpa ENT Specialist.
The doctor suggested a biopsy procedure for Abah.
So Abah kena admitted on the 4th December.
On 5th, they did the MRI.
On 6th, they need to pulled out Abah's old teeth.
The biopsy procedure is postponed to another date - later to be confirmed.

Alhamdulillah, Doc said nothing to worry but the biopsy still need to be done.
But but but, Abah mungkin kena on ubat diabetic since sugar level Abah mencanak naik.huhu
No more Nescafe for you after this Abah.hehe

Abah is fine now. Sempat lagi berjalan ikut Along ke Bukit Tinggi.
Alhamdulillah.

Next is Mak.

Mak memang ada katarak.

Bulan 10 dulu dah checked dkt PCMC and confirmed the date untuk operation.
Tapi operation tak buat dekat PCMC. Buat dekat IIUM, Kuantan. Cheaper of course.hehe

Pagi tadi oepration-nya.
Alhamdulillah, everything went smoothly.
Ni baru buat untuk sebelah mata.
Lagi sebelah mata mungkin bulan 3 tahun depan.

Alhamdulillah.
Alhamdulillah.
Alhamdulillah.

Syukur ada kakak-kakak & abang yang membantu menguruskan Emak & Abah.
Kami adik beradik, ambil giliran.
Terlebih@terkurang - takde berkira.
Priority adalah Emak & Abah.

Moga ALLAH memanjangkan usia Emak & Abah agar kami masih lagi dapat menabur bakti, membalas budi kedua-dua mereka.

Amin.


Wednesday, December 6, 2017

Tuesday, December 5, 2017

Hello December

1st entry di bulan Disember.

Gile ah. How time flies.

Dah masuk the last month of 2017.

Beberapa hari lagi masuk 2018.

End of last year, boss suruh habiskan cuti.

Tahun ni punya cuti ada lagi tapi tak dann nak habiskan due to projet dekat Terengganu.

Bulan 1 nanti insyaALLAH habis dan mudah-mudahan ada rezeki di tempat lain pula.

Weekend baru ni balik Ipoh. Sampai Ipoh Jumaat malam, Ahad dah balik semula ke Melaka.

Tak dapat nak berlama-lama since kerja berlambak yang menanti.

Next time insyaALLAH boleh cuti lama-lama.

Ahad tu sebelum balik Ipoh singgah Kg.Gajah amik uuuudanggg.

Ateh kirim udang galah.

Sedappppnya la hai. Goreng pon sodap!



Lepas ni, tiap kali balik Ipoh memang wajibbb lah singgah dulu beli udang galah dulu. hehehe

Dekat Melaka tak dapat yang fresh gini.

Takde idea betul nak bercerita.

Banyak dalam kepala otak je.haha

Keletihan tak habis lagi kot. Kena minum ning xia red lebih lagi nampaknya ni.

Okehlah. Hari ni boss belanja McD. Alhamdulillah.

Jom makang!

Thursday, November 30, 2017

Selawat dan salama buat mu, kekasih.


Alangkah indahnya hidup ini
Andai dapat kutatap wajahmu
'Kan pasti mengalir air mataku
Kerna pancaran ketenanganmu

Ya Rasulallah, Ya Habiballah
Tak pernah kutatap wajahmu
Ya Rasulallah, Ya Habiballah
Kami rindu padamu

Ya Rasulallah, Ya Habiballah
Terimalah kami sebagai umatmu
Ya Rasulallah, Ya Habiballah
Kurniakanlah syafa'atmu

Alangkah indahnya hidup ini
Andai dapat kukucup tanganmu
Moga mengalir keberkatan dalam diriku
Untuk mengikut jejak langkahmu

Allahumma sholli 'alaa Muhammad
Ya Robbi sholli 'alaihi wassalim 

*This  song can make me cry over and over again

Wednesday, November 29, 2017

Friday, November 24, 2017

Blisfful Friday

Panjang list syukur aku hari ni.
Alhamdulillah, semua perkara dipermudahkanNYA.

Janji ALLAH pasti.
Doa orang teranaiya, akan dimakbulkanNYA.


Wednesday, November 22, 2017

Tuesday, November 21, 2017

Husband's Convocation

Alhamdulillah, selepas dua tahun bertungkus-lumus, akhirnya 20 November 2017, dearest husband berjaya mengenggam segulung MASTER! (Background: letupan bunga api berwarna-warni.kah!).

As usual, orang lain yang konvo, orang lain yang terlebih excited.

Dari siapkan suit hinggalah photographer, husband aku redhaaaa je dengan arrangement bini dia ni.

Dah lah nak cari suit kemain susah.

Habis 1 Melaka ni kami  ronda.
Lastly jumpa dekat Dataran Pahlawan.

Walaupon pakai sekejap je tapi yang sekejap tu penting okeh!
Mestilah kena siapkan semacho yang boleh. kakaka

Husband pon kemain feeling ala-ala Aaron Aziz bila pakai formal suit.
Bagi cannn lah.haha

Konvo tahun ni buat masa weekdays.
Awal-awal dah apply cuti dekat boss.

Isnin tu pagi-pagi kami menuju ke Dewan Besar.
Kiteorang pergi berdua je.
Anak-anak tinggal.
Bukan depa boleh masok pon.
Better lah duduk kat rumah.

Acara mula dalam 9.30am, habis dalam 12.30am.

Dah masuk dewan baru teringat nak beli bunga.
Naseb baeklah dekat luar ada jual.
Pilih jelah mana yang nak.

Along pon suruh belikan 1 untuk bagi adik ipar dia, tapi aku kata tak payahhh.
1 cukup, tak yah membazir.haha

Duduk dalam dewan, bestlah ada air cond, dekat luar, panas leting hoiiii.

Panas tak panas, photoshoot diteruskan jua!

Habis outdoor photoshoot dalam pukul 3pm, terus balik rumah.

Solat, lunch & bergegas pulak ke Sam Rais's Studio untuk indoor photoshoot.

Masa kawen dulu, Sam Rais gak yang jadi wedding photographer kiteorang.

Ni dah ada 3, baru bertemu muka kembali.hehe

Ada dua backdrop, satu yang ada gambo buku-buku tu, satu lagi white background.

Tak zabarrrr nak tunggu hasilnya.

Kemain sangat kan sampai ada outdoor & indoor photoshoot.haha

Ala bukan selalu ada konvo ni, so ada peluang buat photoshoot ni, belasahhh.

Malam tu memang barulah terasa keletihannya.

Fuhh. Finally, u did it baby! :)

HubbyBaby,
Congratulations!
We are so proud of U!


Lepas ni boleh sambung PhD pula ye :)

Wednesday, November 15, 2017

Tuesday, November 14, 2017

Reunion : STF9600

Dua tiga hari ni memang matahari tak berapa nak nampak.
Dah masuk musim hujan agaknya.
Pagi tadi pon hujan lebat.
Sampai terbabas lah semua orang.
Nuha pon diberi cuti oleh abah dia.hahaha

4hb November haritu birthday Raudhah yang ke-2.
Alamak, mama lupa nak buat special entry.
Tapi tak apa, dekat facebook mama ada.

Oh cerita tertunggak adalah cerita reunion STF9600.
Agenda asal nak buat potluck suka-suka je tapi bila ramai nak join, jadi macam mini-reunion.
Dari 143 orang, ada kot 30 orang yang datang.
Not so bad lah kan.
Faham masing-masing ada komitmen.

Kali ni buat dekat Kg.Beca.
Nama je Kg.Beca tapi bukan dalam kampung.
Ni dekat tepi tasik area Putrajaya.
Husband dan anak-anak join sekali.
Gamat hoiii.
Gamat kejar anak-anak sebab dekat situ macam-macam aktiviti ada.

Boleh main bubbles, naik macam-macam ride (Aku & husband pon naik sekali.haha)
Moralnya, next time kalau nak buat lagi, husband & anak2 tak boleh ikut sebab kami tak sempat nak bertukar-tukar cerita (or you can read it as gossip.mihmihmih).

Foods memang sangatttttttttt banyak.
Pasta, nasi arab, sandwiches, kuih muih dll.
Eh memang banyaklah.
Kenyangggg yang amat!

Aku bawak bubur ayam & sambal ketuk.
Memasing kata sedap.
Eh.
Mestilah bukan aku yang masak.
Ateh yang tolong masakkan.
kihkihkih.
Thank you Ateh. Lebiu!

So main agenda actually to discuss our Back To School Programme yang akan dibuat pada tahun 2020.
InsyaALLAH.
Our plan nak kutip 1k per head.
Mudah-mudahan tercapailah target more than 100k nanti.
Macam-macam plan nak buat once dah secured 100k.
Harap-harap berjaya!

By 1pm, masing-masing dah terpaksa gerak sebab bapak2 dan cranky.hahaha
Anak-anak memang dah cranky.
Panas leting masa tu.

Aku stay lama sebab Kaydotte lambat sampai.
Lama borak dengan Kaydotte.
Walau jarang contact, but we know we've got each other's back.
Love you babe!
Aku & Kaydotte orang terakhir blah dari Kg.Beca tu.

Looking forward for our next gathering.
21 years of friendship and counting!
143, girls!




Monday, November 13, 2017

Magnificent Monday!





Twit paling WIN yang pernah aku jumpa.

ha.ha.ha

Thursday, November 9, 2017

.....



بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
اللَّهُمَّ اغْفِرْ لَهُ وَارْحَمْهُ وَعَافِهِ وَاعْفُ عَنْهُ
وَأَكْرِمْ نُزُلَهُ وَوَسِّعْ مُدْخَلَهُ وَاغْسِلْهُ بِالْمَاءِ وَالثَّلْجِ وَالْبَرَدِ وَنَقِّهِ
مِنْ الْخَطَايَا كَمَا نَقَّيْتَ الثَّوْبَ الْأَبْيَضَ مِنْ الدَّنَسِ
 وَأَبْدِلْهُ دَارًا خَيْرًا مِنْ دَارِهِ وَأَهْلًا خَيْرًا مِنْ أَهْلِهِ
 وَزَوْجًا خَيْرًا مِنْ زَوْجِهِ وَأَدْخِلْهُ الْجَنَّةَ
 وَأَعِذْهُ مِنْ عَذَابِ الْقَبْرِ أَوْ مِنْ عَذَابِ النَّار


“Ya Allah, ampunilah dia, 
dan kasihanilah dia, 
sejahterakan ia dan ampunilah dosa dan kesalahannya, 
hormatilah kedatangannya, 
dan luaskanlah tempat tinggalnya, 
bersihkanlah ia dengan air, salju dan embun. 
Bersihkanlah ia dari segala dosa sebagaimana kain putih yang bersih dari segala kotoran, 
dan gantikanlah baginya rumah yang lebih baik dari rumahnya yang dahulu, 
dan gantikanlah baginya ahli keluarga yang lebih baik daripada ahli keluarganya yang dahulu, 
dan peliharalah ia dari siksa kubur dan azab api neraka."

Wednesday, November 8, 2017

Monday, October 30, 2017

Update! Update!

Projek di Terengganu sedang berlangsung.
Jauh rezeki kami kali ni.
Beberapa tahun di selatan, kali ni ke pantai timur pulak.

So minggu lepas (21-23 Oct) kiteorang buat site visit.
Besar juga tempat yang nak dibangunkan tu.
Terus semangat berkobar-kobar.haha

Bertolak hari Sabtu, meeting hati Ahad, Isnin balik Melaka semula.

Sempatlah singgah ke Pasar Payang & kedai keropok lekor di Seberang Takir.

Tak berubah Pasar Payang.
10 tahun lepas pon masih macam tu.hehe

Untuk mak, sepasang sutera crepe.
Boleh tahan juga nak memilih, siap buat video called.
Naseb baek mak sukaaaaa.

Untuk rakan taulan, aku belikan kain batik Terengganu.
Rupanya ada banyak kategori kain batik ni - 3 lapis, 4 lapis, 5 lapis.
Aku amik yang 5 lapis.

Di Seberang Takir pulak, beli keropok lekor & keropok keping.
Mujur lah naik keta besor.
Separuh bonet, penuh dengan baru aku jaaa.haha

Minggu tu memang aku tinggal berdua je dengan husband.
Anak-anak & parents semua ke KL.
Nuha pon extend cuti sekolah sampai 2 minggu.
Suke hati awak je kan Nuha.
5 tahun ni takpe lagi.
6 tahun nanti, no no no.

Dah tinggal berdua, macam-macam aktiviti lah kan boleh dibuat.
Ala-ala honeymoon gitu.mihmihmih
Sempat lah pergi tengok cerita THOR yang baru.
Tak berapa best sangat sebab stroryline agak meleret.
Dah tu ada budak yang memekak dalam wayang.
Boleh tak yah ulas cerita tu?
Bising.
Duduk jelah tengok dendiam.

Weekend baru ni -  join Potluck STF9600.
Nantilah buat next entry.
Ni pon dah panjang.

After all,
I am blessed.

Terima kasih Ya ALLAH!


Wednesday, October 25, 2017

Sunday, October 22, 2017

Sedar Diri

Nobody is perfect.
Aku faham itu sebab aku juga tak perfect.
Banyak kelemahan.
Banyak kekurangan.
Banyak dosa.

Aku belajar untuk tidak membuat kesalahan  yang sama, berulang kali.

Kesilapan yang sama untuk kali kedua, betul-betul silap atau DIRI SENDIRI YANG BODOH?

Kalau dah tahu apa akibatnya, atas faktor apa sanggup jadi BODOH lagi?

Umpama gunung sanggup didaki, lautan api sanggup direnangi.

Patut biar je berenang dalam lautan api, biar terbakar.haha

Ada yang insaf lepas tersedar dari KEBODOHAN diri.

Tapi tak perlu lah nak showed off.
Tengok, aku dah insaf - aku dah berubah - aku tak buat dah - aku baik sekarang - kau je yang buat aku macam musuh - kau je yang tak boleh terima apa yang berlaku tu ALLAH dah aturkan.

Kelakar betul.

Tapi, aku bersyukur ditemukan dengan orang macam ni.

Menjadi contoh sebagai seseorang yang TAK PATUT DICONTOHI.

By right, lebih elok eliminated orang perangai macam ni sebab orang macam ni lebih MENDATANGKAN KEBURUKAN DARI KEBAIKAN. I already did.

Depan, berlakon baik. Cakap sopan. Yelah lulusan kolej agama terkemuka. Ayat semua lembut gigi dari lidah.

Bila buat silap, nahhhh keluarlah hadis-hadis, petikan agama untuk melindungi diri. Tak sia-sia belajar agama kan. Boleh digunakan pada masa-masa kecemasan.

Time cemas baru nak ingat ALLAH.
Time sedap bermaksiat?
Ingat ALLAH juga tapi maksiat tetap diteruskan. Kan?

Minta jauh dari ada perangai macam ni dalam keluarga, keturunan dan rakan taulan.

Oh ya, sure ada belajar kan : Dosa dengan ALLAH, insyaALLAH diampunkanNYA kalau bertaubat bersungguh-sungguh.

Tapi takkan tak ada belajar, dosa sesama manusia, kena buat apa?

Selagi maaf secara nyata tak dipinta, berdoalah agar hidup aman sejahtera.

Sebab janji ALLAH, doa orang teraniaya, lebih makbul doanya. Kalau balasannya bukan di dunia, akhirat ada.

Kita bukan selamatnya hidup.
Moga cepat SEDAR DIRI.


221017
Kuala Terengganu.

Thursday, October 12, 2017

On this day : 12th October 2016

I've met the most manipulative person on this day last year.

A person who've made the same mistake TWICE and didn't feel guilty at all.

By twice, I believe the second time was not a mistake. It was a CHOICE.

I wish I never knew this person before.

I know what you did.

Sometimes I feel that I want to tell all the person that you loved of what you did.

Maybe I should tell them?

What do YOU think, ISYRAF ZAIN?


Monday, October 9, 2017

Huda dah kawen!

Sabtu baru ni, kami ke majlis kawen Huda di Nilai.
Nak dekat pukul 12 baru gerak and sampai sana around 1.45pm.

Memang tak rushing sebab kekonon nanti nak borak lama dengan kengkawan lain, tapi bila sampai, ramai rupanya yang dah balik.
Padan muka kiteorg.hahaha

Naseb baek Leed tunggu.
Tak lama lepas tu Pame pon sampai.

Borak-borak sambil makan (jangan tiru perangai ni ye anak-anak),
ambil gambar,
salam memuah then berangkat pulang.

Tapi sebelum tu, singgah dulu satay willy.
Wajibb okeh kalau ke Nilai.haha



We've known each other for 16 freaking years!

Huda lah yang jadi pengapit masa aku kawen dulu.
Bebudak Amandari kawen pon, kiteorang konvoi pergi.

Huda yang cantik manis,
Semoga ikatan perkahwinan yang dibina kekal bahagia hingga ke syurga.

Sayang kau sangattttttttttttttttt banyak!

Tuesday, October 3, 2017

On Hiatus

Hello readers (feeling ramai sgt reader nak baca blog engko kan.kahkahkah)

Tapi aku tau ada reader(s) dari  Southend-on-Sea.

Setiap masa ada "checked-in" dari situ.

Reader ke stalker? Almost setiap jam masuk blog ni.

Haha.

Takpelah.

Oh oh oh.

Lately ni busy yang amatttttt.

Pergi KL pon selalu lepas dinner baru balik Melaka, ni lepas breakfast - Ok semua siap kita kena balik Melaka.

Macam tu sekali busynya.

Tapi busy = rezeki.

Alhamdulillah.
Alhamdulillah.
Alhamdulillah.

Rezeki ALLAH tak salah alamat.

1 projek dah secured, berdoa semoga ada rezeki untuk 1 lagi projek.

Hari tu sempat ke IKEA.
Lama rasanya tak pergi.
Masih IKEA macam tahun-tahun yang dulu.haha
Orang pon tak pernah tak ramai.

Paling seronok mestilah kanak-kanak ribena ni.
Panjat katil, pusing-pusing kerusi.
Takpe nak, IKEA memang suruh buat macam rumah sendiri.
Sebab kalau berkenan, IKEA suruh beli.haha

Tapi tak ada beli apa sangat pon (mohon percaya)
Beli meatballs tu jelah yang banyaknya - sampai 50 biji.
Tapi habissss ok bila dah sampai rumah.
Chicken wing dia pulak beli 1 set.
Tu pon bebudak yang habis kan.

Ni tunggu clients sampai dari Terengganu.
Kejap lagi ada discussion.

Oklah nanti sambung lagi.

Bye!


Wednesday, September 27, 2017

Monday, September 25, 2017

Ada apa dengan Digize?


Minggu lepas, hero kecik- Ar Rayyan kena diarrhea sampai dua hari. 
Asal makan, zaasss. 
Minum susu, tak lama lepas stu pon, zaaaas. 
Ada sekali tu ingat dia dah lena tido, tetiba bangun teruss zassss. 
Tak sempat ke toilet. 
Pukul 3 pagi masa tu. 
Abah bertukar menjadi cinderella membersihkan lantai while mama bersihkan Rayyan.
Lebiu B!(Eh.Sempat!haha)

First day kena lagi dah mula sapukan Digize  & Thieves.
Diffuse Thieves juga. (Thieves - supaya tak berjangkit dekat si kakak atau si adik)

Mak dengan abah kakak dah bising suruh bawa ke hospital. Tapi kakak trust my instinct. 
Ar Rayyan will be ok!
Air putih memang minum dan masih lagi boleh main berebut mainan dengan adik ( Tak de melepek sepanjang hari)

So setengah jam or satu jam sekali, kakak sapukan EO ni.

Alhamdulillah. 
Hari kedua tu, makin lama makin kurang dah pengeluaran dari badan. 
Masuk hari ketiga, selera makan makin bertambah.

Alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah.

Ada 1 hari tu, mak kakak terlebih makan keledek masa minum petang- perut rasa tak sedap.
Mujurrrr ada DIGIZE. 
By maghrib dah legaaa. 

Again, semuanya dengan izin ALLAH jua. 
Mommies kena trust your instinct. 
Kalau tengok condition anak masih tak berubah lepas ikhtiar guna EO, sila berjumpa doktor.
Be alert ok mommies?



Atiqah Adnan ni loyal customer kakak.
Haritu dia whatsapp kakak bagitau anak dia ceriberi, tu yang kakak suggestkan DIGIZE.
Mudah-mudahan serasi.

Sekian perkongsian DIGIZE kakak untuk semua.
Terima kasih untuk yang baca sampai habis.

Nak tahu lebih lanjut, boleh PM or whatsapp kakak.

http://anoihalim.wassap.my/
http://anoihalim.wassap.my/
http://anoihalim.wassap.my/

Saturday, September 23, 2017

Cuti!

Cuti panjang ni, tiba-tiba datang idea nak pergi holiday dengan anak-anak nanti.

Antara dalam plan :

Legoland
Sabah (KK-Kundasang)
Genting Highland
Cameron Highland

Legoland first choice sebab mama & abah belum pernah pergi lagi, maka molek sangatlah kita explore sama-sama nanti.hehe

Sabah pon macam best.
Duduk dekat Kundansang.
Eh teringat pula dekat The Pines Resort yang cantik tu. 
Sabah ni kalau pergi berdua pon best juga.mihmihmih

Genting Higland.
Dekat je dengan KL. 
Tapi kena tunggu bukan musim hujan kot.
Oh, ada GPO baru bukak katanya.
Macam best je nak pergi.mihmihmih

Cameron Highland.
Ni macam boleh singgah otw nak balik Ipoh.
Tapi masa cuti sekolah, haruslah sesak.

Tapi tahun depan lah kot project execution nya sebab towards end of 2017, mama busy nakkkk.

Tapi mama rasa nak bawak korang pergi sini:


Takpe, LOA ni.

Ada rezeki kita pergi okeh!

Friday, September 22, 2017

1 Muharram 1439H

Dah masuk 1439H rupanya.

Sekejap betul masa berlalu sekarang ni.

Tanda-tanda akhir zaman mungkin.

Macam-macam dah ALLAH tunjukan.

Kalau tak ambil iktibar, tak tau lah nak cakap apa lagi.

Semuanya bergantung pada diri sendiri.

Pernah dengar lagu IMAN MUATIARA by Raihan?

Betullah Raihan kata, IMAN TAK DAPAT DIWARISI.

Lepasan kolej islam atau ada beradik bergelar ustaz belum tentu diri baik pekerti.

After all, kalau ingat TUHAN, mesti tak buat ye tak?

Kalau betul ingat MATI, apetah lagi.

Random rants.

Salam Maal Hijrah, readers!

Kau, bila nak berHIJRAH?

Tak zabar!



Wednesday, September 20, 2017

Monday, September 18, 2017

Tragedi Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah

Aku nak re-cap cerita anak-anak tahfiz yang terbakar hidup-hidup tu tapi tak boleh.
Hati aku rasa padat, tepu.
Sesak.

Kejadian 14 September 2017.
Berita yang mengejutkan seluruh Malaysia.

Mangsa ada yang 3 beradik.
Ada yang baruu berkahwin.
Ada yang dah tau dia bakal dijemputNYA.

Bila bomba kata bukan dari litar-pintas masa tu terfikir org dengki.
Tapi bukan dengki dekat budak tahfiz, dengki dekat PPIM.
Tak dapat tanduk, telinga di pulas.

Tapi bila berita 16hb Septermber tu kata tu perbuatan balas dendam dari anak-anak yang berusia 12-18 tahun, aku jadi numb.

Like serioussssly?

Gila lah.

How could themmmm?

Memang tak boleh terima dek akal.

Oh hisap dadah.

Kau hisap dadah boleh fikir nak bakar tahfiz tapi tak boleh fikir the consequences?

Aku memang tak boleh terima what they did to anak-anak tahfiz tu.

Siap ada plan. Bukan setakat pergi membabi buta dan bakar.

Ada plan!

One of the sample - DENGAN IZIN ALLAH TAPI BUKAN DALAM KEREDHAANYA.

Ingat ALLAH redha ko bunuh anak-anak tahfiz tu?

Otak yang guna buat plan nak bakar, kenapa otak yang sama tak digunakan nak fikir apa akibatnya?

Urghhhhh.

Bertaubatlah selagi hayat dikandung badan.

Mereka-telah kau hantar terus ke syurga.

Kau pula:-
Semoga.
Ye.
Semoga dosa kalian diampunkan oleh Yang Maha Esa.

Buat ayahbonda anak-anak tahfiz, takziah.
Moga kalian disatukan semula di taman firdausi kelak.

Dan kita,

"ALLAH ambil semula anak-anak tahfiz dan tinggalkan penghisap-penghisap dadah ni untuk Malaysia"

Good luck untuk kita.



Friday, September 15, 2017

On this day. 15092016

gelak la.. lama x dgr
rindu
:)
sbb rindu sgt kot
smpi mimpi2
sy nk awk yg dulu....
sy tgh x kuat ni.. tlg sy
bg kata2 semangat ke
pun dh ok
sy xde masalah
masalah sy sbb rindukan awk



Thursday, September 14, 2017

On this day. 14092016

3:02 am
hi awak.. sorry sy x kuat.. m u
tgh buat ape tu...
dh tgh mlm.. mestila tido hehe.. ok la, sy bangun nk buat assignment. :)
sy baru buka email yahoo sbb nk tgk kot ade lecture slide lecturer post
lps tu asyik teringat awk.. terfikir ttg kite.. awk x dtg pulak td. xde mood nk buat keje.
sy rase sy dh kurang kuat... sblm ni rindu pun sy tahan2 xnak msg awk.
xpe.. sy develop balik kekuatan.. sedih...
em. tukar tajuk la.
awk nnt share lecture note compiler kat email ni boleh?
thanks wak :)
t c




Wednesday, September 13, 2017

Friday, September 8, 2017

TGIF

TGIF

Ada yang rindu ke?

Hewhewhew.

Hello reader (or stalker-if you're).

Eh ada ke?

Haha.

Bacalahhhh weh, blog ni memang untuk dijadikan bahan bacaan tambahan.

Tapi kalau sentap, nasiblah.

Siapa makan cili, dialah terasa pedas. Gitewww.

Rasa tak puas hati dengan my entry, eh ni blog aku der.

Sukehatilah aku nak tulis apa.

Tak suka, nampak butang X dekat atas belah kanan tu?-Mohon klik.

You're welcome.

Eh pebenda negavite vibes ni. Go away pleaseeeeee.

Throwback kisah minggu lepas : Longggggg weekend - Balik Ipoh - Berjimba2 di Ipoh - Sambung berjimba-jima di KL - Balik Melaka

Minggu ni : Busy di office, busy di rumah juga. Kirim dekat Mun ikan patin dari Pahang. Selasa malam tu jugakkk masak patin ikan tempoyak. 1st time hokeh masak. Berjayaaaaa! Terasa-rasa lagi keenakan tempoyak fresh. Ok esok menu wajib di hari Sabtu.

Tiap-tiap hari lepas balik kerja, bergegas masak.

Sebabnya makabah duduk KL the whole week. Selalu semua dah ready, minggu ni jadiklah master chef. Masterlah sangatttt.

Motif sangat nak bagitau masak hari-hari kheeennnn.

Adalah sebabnya kena mentioned.mihmihmihmih [malas nak elobarate lelebih]

Letih last week tak habis lagi sebenarnya,

Thank GOD it's FRIDAY!

Hari ni punya entry penuh keterujaan.haha

Ni mungkin sebab diffuse JOY dari pagi tadi.

Siapa yang nak cuba secalit dua, bagitaulah.

Manatau boleh membantu meningkatkan kegembiraan.

Eh oklah.

Selamat berjimba-jimba di hujung minggu korang!




Tuesday, August 29, 2017

On This Day. 29082016

nak hilangkan ingatan dh eh. as i said. klu nk sy pegi.. sy pegi. xyah ssh2 hilangkan ingatan

Puiiii.



Friday, August 25, 2017

Memories Remain


Tengah 'kemas' folder dalam PC, tertiba terjumpa gambar ni.



Stock susu Raudhah.

Stock susu Raudhah yang terpaksa dibuang sebab dah rosak.

Tragedi MAC 2016.

Masa tu blackout dan tiada siapa di rumah.

Semua stock rosak.
Semua.
Tak ada satu botol pon yang elok.
Raudhah baru nak masuk 4 bulan.

Masa tu hanya mampu senyum.
Tak apalah.
Tak ada rezeki.
Setitik air mata tak keluar walau rasa sedih sangat.

Walau aku teruskan rutin pam, tapi stock susu masa tu hanya cukup-cukup makan.

Pam hari ini untuk guna esok.
Dah lah masa tu tengah stress pasal isu maid.
Stress bertambah.
1 of the reason kenapa susu tak mahu keluar.

Masa tu pergi meeting ke JB, aku angkut backpack.
Meeting dekat Muzium, meeting dekat JMF.
Backpack tak tinggal.

Beberapa minggu sebelum ke Jogja, aku tambah session pam untuk pastikan susu Raudhah cukup.
Pergi Jogja pon aku angkut segala barang mak nenek untuk pam.
Berat pon beratlah janji ada susu untuk Raudhah.

Kalau dulu aku tak nangis tapi aku tak tau kenapa hari ni, aku rasa nak nangis bila tengok gambar ni.

MAC 2016.

Aku kembalikan semuanya kepadamu Ya ALLAH.

Kau Maha MELIHAT setiap perbuatan hambaMU.

Kau jua yang Maha Mengetahui apa yang berlaku pada waktu itu.

Aku serahkan kepadaMU.




Wednesday, August 23, 2017

Sunday, August 20, 2017

SEA GAMES : Kuala Lumpur2017

Korang layan SEA Games tak?
Baru lepas tengok game final ragbi between Malaysia & Singapore.
Malaysia dapat GOLD!!!

Earlier tengok game netball.
Malaysia vs Singapore juga.
Malaysia dapat GOLD after 16 years of waiting.
Yey for Malaysiaaaa!

Duluuuuuu masa sekolah rendah(Darjah 6 tak silap), main jugak netball.
Siap tangan retak tangan lagi.
Then cikgu volleyball bawak pergi berurut dekat mana tah sebab tak lama lepas tu ada volleyball tournament.
Semua game nak main kan.
Mendapatlah.haha

Netball dapat wakil daerah tapi tak dapat nak teruskan sebab terikat dengan volleyball.
Kira masa tu memang cinta mati dengan volleyball lah.
Dapat wakil Negeri Sembilan ke MSSM.
Orang lain sebok buat latih tubi, aku sebok menampo bola.
Naseb tak kena bantai dengan mak.
Thank you mak & abah sebab support minat anaknda mu ini.

Masuk STF pon main volleyball.
Masuk U pon sambung lagi main.

Dah kerja ni je tak bergiat aktif dah.
Badan pon dah berat nak lompat.
Kahkahkah.

So sempena SEA GAMES 2017, ayuhh kita sokong MALAYSIA!



Go for GOLD MALAYYYYSIAAAAA!

Friday, August 18, 2017

How's life?

Define life.
Work life?
Marriage life?
Social life?

Oh.
Do you mean how's everything?
Well everything is fine.
Still have a husband.
Ok.Not funny.haha
Three adorable kids.
Still have work.
Got a salary.
Bought stuff.
Ate at favourite stall.
Watched movie.
Jumped on a trampoline. eh
I am blessed.

But sometimes the heart needs more time to accept what what the mind already knows.
It is ok, heart.
Take all the time you need.
You are stronger than you know.

Just remember,
You are not one of them.
You.are.not

Let the fox, be a fox.
"You can put a lipstick on a fox, but it's still a fox"

Have a nice weekend, everybody.

Wednesday, August 16, 2017

Tuesday, August 15, 2017

Disgusting!

Lately ni punya berita adalah sangat mengerikan!

Bukan setakat haruan makan anak, atok, abang sedara pon sama join sekaki.
Bertahun-tahun pulak tu.
Jijik!
Disgusting!
Yucks!

Ni nak cakap apa?
Haruan makan anak dengan izin ALLAH?
Pfft.
Takde otak ke apa nak buat macam tu.
Ah.
Otak mungkin ada, tapi otak tu dah letak dekat vontot.
Bercampur dengan sisa kumbahan.

Tu tak dapat nak fikir mana baik mana buruk.
Mana dosa, mana pahala.
Janji NAFSU SERAKAH dapat dipenuhi.
Janji HATI PUAS!

Geramnya!
Urghhh!

Ya ALLAH.
Jauhkanlah kami dan zuriat keturunan kami daripada segala perbuatan syaitan,
daripada tipu daya syaitan,
dan
dari mereka yang bergelar manusia tetapi BERTOPENGKAN SYAITAN.

Amin.

Friday, August 11, 2017

YL Premium Starter Kit

JADI AHLI YOUNG LIVING SECARA AUTOMATIK DENGAN PEMBELIAN PREMIUM STARTER KIT! BERHARGA RM 756 SAHAJA. THE BEST OPTION FOR A NEWBIE!!


Apa ada dalam (Premium Starter Kit @ PSK) :-
🏅1 Product Guide YLEO
🏅1 Aroma Glide Roller
🏅1 Slique Bar (Tropical Berry Crunch)
🏅1 EO Stress Away 5ml
🏅1 EO Tea Tree 5ml
🏅10 Sample Amber Bottles 2ml
🏅10 Essential Oil Sample Sachet 0.25 ml (Lavender, Thieves, Lemon, Peace & Calming dan Peppermint)
🏅10 Product Info Card
🏅1 Flashdrive 8GB
🏅1 White EO Display Set to fit 10 EOs (5ml)
🏅1 Dew Drop Diffuser
🏅2 EO Lavender 5ml
🏅2 EO Lemon 5ml
🏅1 EO Frankincense 5ml
🏅1 EO Digize 5ml
🏅1 EO Copaiba 5ml
🏅1 EO Thieves 5ml
🏅1 EO Peppermint 5ml
🏅1 EO RC 5ml
🏅1 EO Pan Away 5ml
🏅1 EO Purification 5ml