Friday, April 14, 2017

My Wife's Having an Affair this Week

It's been a while aku tak melayan cerita korea or jepun.

Dulu time study, sanggup oiii berjaga tengah malam sebab nak tengok cerita Meteor Garden, Full House, My Sassy Girl dan macam-macam lagi lah.

Tahun 2001 lagi dah diperkenalkan K-Pop, J-Pop tapi masa tu tak lah hard core sangat macam skang.

Then tetiba rasa nak tengok cerita korea balik. Ingat nak tengok Goblin dulu (tau aku dah lambat.haha), tapi layan dulu lah cerita ni.

My Wife's Having an Affair this Week.



Tajuk cerita macam kurang ajar sangatkan bunyiknya.haha

Tapi, kalau perhati zaman skarang, dah macam trend pulak laki/bini ni ada skandal.

Be it laki org dengan pompuan single or dah kawen

atau

bini orang dengan lelaki single or dah kawen.

Worst bini orang & laki orang.

Haih.

Aku tak kenal pon nama-nama pelakon dalam cerita ni.haha. Tapi lakonan depa mantap aihhh.

Paling kesian dengan laki tu lah.

Wife curang sampai dah tdo bersama.

Takde rasa bersalah pulak mengaku dkt laki dia.

Gerammm je aku tengok kan.huhu

Lagi satu tu pulak, husband dia kaki pompuan. Last-last bini balas dendam. Hamikk!haha

Aku rasa dekat Malaysia ni pon dah ada kes-kes yang macam tu.

Maksud aku, kawan-kenal-skandal akhirnya sampai ke bilik tidur.huhu

Oh.

Dalam cerita ni memang banyak benda yang kau boleh belajar. Aku bagi tiga jelah dulu. Lain korang korek sendiri bila tengok cerita ni.haha

One is - Be grateful for WHAT you have and WHO you have.

Tolonglah jangan compare kehidupan kau dengan orang lain.

Bahagia tu datang dari diri sendiri.

Bukannya kalau kau tak bahagia, kau pergi merenyam dengan orang lain.

Two - Ingat ALLAH

Selicik mana nak sorok, jangan lupa ALLAH yang Maha Melihat.

Betul, semua yang berlaku itu izin ALLAH tapi belum tentu dalam keredhaan ALLAH.

Third - Nobody is perfect.

Perkahwinan adalah  dua manusia menerima segala kekurangan pasangan dan menambah baik nilai pasangan masing-masing. Gitewwww.

Tengok balik diri sebelum nak condemn or complaint apa-apa.

Last but not least, semoga aku, ahli keluarga, saudara-mara dan zuriat keturunan aku dijauhkan dari perkara-perkara sebegini.

Selamat berhujung minggu!

Wednesday, April 12, 2017

Monday, April 10, 2017

Hello, is it me you're looking for?

Rindu pulak dekat blog.
Ada yang rindu dkt aku tak? *bajet ramai nau baca blog kau kan.haha*

Cliche sangat kalau nak cakap busy, tapi memang busy pon minggu lepas.

Projek dekat JB dah ada tarikh baru untuk disiapkan.
Kena siap lepas raya nanti.
Ni dah bulan berapa kannnnn.

April-May-Jun.

Bulan puasa dan syawal tahun lepas engko buat apa haaa?
Eh lari tajuk pulak.

So by Jun atau awal Julai lah kena handover project.
Tak lama je lagi.
Basically memang kena kembali menjadi frequent traveller Melaka-JB.
Yey!

Oh.
Last 2 week, team JB mengalami kemalangan masa on the way balik ke Melaka.

Alhamdulillah semua selamat. Cuma dahi Mas yang teruk sikit luka dia.
Dalam truck tu ada boss dan sorang lagi staff.
Jalan licin sebab hujan, tu yang tiba-tiba je kereta terpusing.
Luckily juga tepi tu bukan gaung.huhu

Bila dapat berita tu memang zassss ingat yang aku pernah accident masa bawak truck yang sama. hewhewhew

Tahun 2009, on the way back dari Tg.Malim.
Situasi yang sama - hujan dan  tiba-tiba je kereta berpusing.
Mula-mula langgar divider kanan, melantun ke divider kiri, stop dekat tengah-tengah jalan.
Naseb baekkkkk tak masuk dalam gaung dekat belah kiri dannnn naseb baekkkkk tak ada kereta lain yang langgar.
Masa tu boss pon ada sama.
Ngeri je bila ingat balik.
Sampai sekarang aku tak pernah cerita dekat mak dan abah.
Takut depa risau.mihmihmih

Tapi kalau kata dah sampai masa, sesaat pon tak boleh tunggu.

Tetiba teringat lagi, adalah org tu pernah tulis -
Kalau perlukan nasihat, cukuplah mati sebagai penasihat.
Quote ditulis dalam bulan Ramadhan tahun lepas.
Elok cantik dah quote tu.
Tapi selang beberapa hari, buat gak maksiat.

Tak takut ke masa buat maksiat tu, dijemput Tuhan?

Kalau ingat ALLAH sure tak buat kan?

Tak ingat ALLAH letew.

Bulan Ramadhan ok BULAN RAMADHAN.

Chop, bulan Ramadhan bukanke syaitan dah kena ikat?

Ke tak?

Ke ada yang terlepas sekor?

Ke cam mana?

Ke ada manusia dirasuk syaitan?

Ke dia manusia bertopengkan syaitan?

Hmm.

Misterinya...

Wednesday, April 5, 2017

Ceeelebration on, come on!


*tu lagu TROLLS.

Semalam, Boss buat party makan-makan sempena my 10th work-anniversary. Didn't see it coming sebab ingatkan saja-saja or sebab budak intern habis praktikal. Kekadang kalau tak ada apa-apa pon, Boss selalu je belanja kitaorang. Tapi semalam rupanya nak celebrate staff dia yang dah 10 tahun kerja dkt DANAU ni haaa. Terharu iols.mihmihmih

So ke Billionaires Concept Cuisine kita!

A day earlier, Azie dah amik menu. Dah lama nak makan steak maka orderlah ribeye steak. Lain-lain menu - spaghetti, chicken cordon bleu dan memacam lagi lah.

Overall, mmm boleh improve lagi lah the taste of the food.

Makan-borak-makan-borak.

Settle semua, kembali semula ke opis.

Again, thank you Boss for the treat and thank you to Puan too for choosing me to be part of DANAU'S family.

Told you, my boss is awesome!


Monday, April 3, 2017

Unforgiveable

This person really hurt me.

I wish this person had never come into my life-I would be so much better off.

I just don't understand how someone could treat another person like this.

This person doesn't deserve forgiveness.

Not even a little bit.

Not any at all.



Sunday, April 2, 2017

10 Awesome Years

Alhamdulillah.

10 tahun dah rupanya aku kerja dkt DANAU ni. Ingat lagi masa 10 tahun dulu, Doc & Puan panggil interview pada 1 April. Hari Ahad okeh masa tu. Siapa yang buat interview hari AHAD?1 April pulak tu.haha

Luckily aku pergi jugak dan alhamdulillah aku start kerja the next day.

Lepas grad, setahun kot aku tak kerja sebab mak kata - duduk je rumah dulu. Mak ingat aku tak suka agaknya dok rumah.ahahaha

The 1st projek masa tu adalah E-Tanah. Melaka nak upgrade sistem diaorang dari manual ke semuanya secara computerize. Tak taulah projek tu fully succeed ke tak sebab banyakkkkkkk pancarobanya.

Then aku involve dengan projek bersama Inspim, Pusat Sains Negara, Planetarium Negara, UPSI, JCorp, ARKIB Negara and latest dan masih ongoing adalah Muzium Diraja Abu Bakar.

Kerja dekat DANAU tak spesifik pada 1 task.
Kadang-kadang kena jadik cikgu, researcher, designer, narrator, script writer dan lain-lain lagi...haaa, macam-macam ada.

Banyakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk benda boleh belajar. Dulu masa bujang, tido pukul 3-4 pagi pon ada. Tu masa siapkan montage untuk perasmian Nordin Group.
Standby pukul 6.30 pagi dekat Philea Resort sebab nak make sure majlis Tun Mahathir berjalan lancar.
Drive Melaka-TgMalim-Ipoh-Melaka pon pernah. Day trip lagi.

Eh kalau nak senaraikan memang banyak lagi pengalaman yang takkan dapat kat mana-mana lah. Tu belum campur trip pi Bangkok, Bali, Singapore, Jogja. Rindu pulak nak pi jenjalan!mihmihmih

Thank you Dr.Ahmad Zaharim for being the best boss ever.
Semoga ALLAH jua yang dapat membalas segala jasa baik Dr kepada saya.

Happy 10th work-anniversary to me!


Wednesday, March 29, 2017

Wednesday, March 22, 2017

Tuesday, March 21, 2017

Beauty WITH Brain

Viral sekarang dekat internet pasal budak TKC ambil result dengan bergaya cantik.

Seriously, what's wrong with this so-called-netizen yang bash budak tu macam-macam.

Kata tua sebelum usia lah.
Ambil result pon nak bergaya sangatlah.
etc
etc
etc

Dey, KORANG SEBENARNYA JEALOUS kan?

Budak tu cantik. Dahlah cantik, bijak pulak tu. Beauty with brain.

Kaum lelaki pon sama naik je bash. Ni jenis sebenarnya jeles tengok budak tu lebih cantik dan cerdik dari awek yang korang ada kan?KAH!

Kalau yang single pulak, niat nak tackle or at least mengidam nak dapat awek pakej dan cantik tapi bila tengok cermin, hewhewhew.

Kaum pompuan pon ada gak kondem. Come on lah. Ni tahun 2017. Tutorial make up bersepah. Sephora bersepah. Zaman korang amik result mana ada sume benda ni. Kalau ada pon, sapa suruh korang tak make up cecantik time amik result?KAH!

Soooo, suke hati dialah nak make up pon. Duit dia, masa dia. Kalau bukan duit dia pon, duit BAPAK dia. Tak payah nak dengki sangat. Sekurang-kurangnya dia dapat 9A. Korang dapat berapa masa SPM?

Aku amik result masa 2001. Naik bas ke JB. Pakai jeans & tshirt. Kawan-kawan pon lebih kurang je dressing macam tu masa tu. haha.  Lepas amik result, kitaorang check in hotel reramai. Buat mini gathering. Memori sangat! Eh, sekolah kitaorang semua all girls ye. Kang ada yang salah paham pulak kang.

Kesimpulannya, tak kesahlah ko nak dress up macam mana pon time amik result. Janji jangan pakaian menjolok mata, sudey.

Congrats TKC sebab dapat beat STF! STF bagi can tahun ni.^^

Last but not least,

Muka tak berapa nak cantik tapi kalau hati tu cantik, insyaALLAH penampilan nampak cantik.

TAPI

Kalau muka dah lah tak berapa nak cantik, perangai pon tak cantik...errrr....krik krik krik.

Pepaham sendiri lah ye.




Monday, March 20, 2017

Peace & Calming

Berpeluh tengok harga PEACE AND CALMING yang akan naik bermula 1 April nanti.
Ringgit Malaysia teruk yang amat sekarang ni.



10 everyday uses for Peace and Calming: 
Stress 
Relaxing
Insomnia 
Depression
Anxiety 
Balancing 
Tension 
Anger
Hyperactivity

Peace Peace and Calming ni campuran daripada tumbuh-tumbuhan berikut: 
Tangerine 
Orange 
Ylang ylang 
Patchouli 
Blue Tansy 

Harga dia nampak boleh tahan sebab pokok BLUE TANSY tu sangatlah susah nak dapat. Ambil masa untuk hidup dan tuai. Sebab tu kalau sumber tak mencukupi, mana-mana EO yang out of stock, out of stocklah bertahun lamanya. Takdenya nak ganti dengan bahan-bahan sintetik walaupon permintaan sangat tinggi.

5ml ni ada 80 titik. Kalau nak pakai, setitik sudah mencukupi sebab YLEO ni terhasil dari pati perahan pertama. 

Tak perlu pakai banyak-banyak.

Panjang akak tulis hari ni. Pecah kaca, pecah gelas. Sudah baca, harap balas.kehkehkeh 
Nak stock up EO yang lain, jangan segan-segan PM atau whatsapp ye! 

Love at first drop,

 Anoi Halim 
 012.6844081

Thursday, March 16, 2017

SPM Results!

A BIG congratulations buat anak buah nombor 4 (dari 15 org anak buah yang ada) untuk keputusan SPM yang cemerlang, gemilang, terbilang!


Aidi masa Form 1, dia dapat masuk SDAR. Tapi Aidi ada eczema yang teruk. Mmg tak boleh nak adapt dengan kehidupan berasrama penuh. Lastly, angah bawak keluar & sekolahkan dekat rumah.

Alhamdulillah. Memang tak silap lah tindakan angah. He performed very well masa PMR and now masa SPM.

Kalahhh dengan result SPM aku dulu. bahahahaha.

Along dia yang masuk KYS dulu pon kalah dengan result adik dia.kihkihkih

Anywayyyyyyyyyyy, untuk addik-adik yang mana result SPM kurang memberangsangkan (macam akak ni.ngeee), dont worry and paling penting- DONT GIVE UP!

There are different route to the same destination.
Chin up and keep on moving!

Wednesday, March 15, 2017

Tuesday, March 14, 2017

Happy 143 day!

Tarikh ni sangat istimewa especially untuk budak-budak STF.

For us yang belajar dekat sekolah berasrama penuh ni, siapa jelah yang ada untuk kami berkongsi kaseh sayang selain rakan taulan dan cikgu2 sekolah.

So we celebrate 143 day! Ni sempena 14 Mac setiap tahun.



Biasa akan ada dedication from junior-senior or senior-junior. Ala-ala adik & kakak angkat lah. Eh, tak ada yang melebihi tatasusila norma manusia (if you know what I mean).

Kalau 14 Mac tu jatuh hari Sabtu, biasa akan tengok movie ramai-ramai dekat main hall. Meriah!

Rindunyaaaa zaman sekolah.

143 ni apa makna dia?

Ikut suka hati lah nak interpret apa.

Biasa 1 untuk I, 3 untuk YOU.
4 tu boleh lah love, miss, like..etc etc etc.

So for readers, (macamlah ada khennnnn),

Happy 143 day!

eh utk ko sorang, mohon interpret 4 tu as HATE ye.

Bye!

Wednesday, March 8, 2017

Tuesday, March 7, 2017

0316

Are you satisfied for what you've done?
Are you happy for what you did?
The wound that you made left a permanent scar.
Forever, it wont heal.

BUT

What doesn't kill me, makes me stronger.
Thank you, you.

It was MARCH last year when it all started.

Why are you so evil?


Thursday, March 2, 2017

A year older, a year wiser


28.February.2017

Birthday yours trulyyyyyyyy!

Dulu zaman percintaan, pukul 12 tepat tengah malam dah ada org wish HAPPY BIRTHDAY! Lengkap dengan pakej nyanyi lagu happy birthday to uuuuuuuuuu.

Tu dulu.
Tahun ni, 10.30 malam dah lights off, tidooooooooo! kah!

Tapi pepagi tu dapatlah wish.
Lunch hour, berdating sat dekat Nandos.
Tak tunggu birthday pon mmg favourite place je Nandos ni.

Quarter & Half Chicken. Tak abes pon makannya. hehe


Terima kasih untuk SEMUA yang wish & mengirimkan doa.
Semoga kita sentiasa di bawah lindungan dan kasih sayangNYA.


This parcel just arrived today.
Terkejuttt akak!
Card & gifts :)
Thank you B!


Semoga kita sekeluarga ditempatkan di syurga firdausi bersama-sama.
1437!

Wednesday, March 1, 2017

Wednesday, February 22, 2017

Monday, February 20, 2017

Happy Birthday!





Happy 34th Birthday HubbyBaby!
l o v e u  e t e r  n i t y

Friday, February 17, 2017

FREE EO ya'll!

Finally, habis dah work task dengan sketchup ni.
Berpinar bijik mata.haha. *exaggerate punya statement*

Next is the documentation.
Bring it on! Chewahh. Semangat kemain kan.

Hati ada manyakkk happy sebab dapat manyakkk barang FREE!

Siapa je yang tak suka barang FREE khennn.

Husband yang kaki suka minum nescafe pon boleh layan AIR TEH .

Dia kata sebab dapat FREE. Tak payah susah-susah  nak buat.hahaha

Ok berbalik kepada barang FREE yang dapat ni.

Mostly mestilah dari YOUNG LIVING!

Thank you so much for your generosity Young Living!

Ni parcel pertama yang sampai.


Kupon Nandos tu  redeem point-apatah-tak ingat. RM50. Nyumssss.

Then, disusuli barisan-barisan EO!

Sila buat kira-kira ye berapa nilainya.
Member price(mp) dan retail price(rp) 

Immu Power 15ml
(MP: RM283, RP:372.73)

Dream Catcher 15ml
(MP: RM323, RP:RM425)

Harmony 15ml
(MP: RM315, RP:414.47)

Myrrh 15ml
(MP: RM292, RP:384.21)

Idaho Balsam Fir
(MP: RM283, RP:RM372.37)

Boswellia Wrinkle Cream
(MP: RM302, RP:RM397.37)

Total price yang dapat PERCUMA ni mengikut retail price ialahhhh:

RM2738.88
Kachinggggggggg!!!


Then EO dekat atas ni di redeem di Singapuraaaa. Total value almost 1k!


Next, atas kesetiaan yang tidak berbelah bahagi dengan Young Living, Young Living bagi hadiah diffuser. Dalam ranking diffuser, yang ni kira paling high end.

Price?

Member price - RM920
Retail price - RM1210.95

Ha...tutup mulut tu please!
Masuk lalat nanti!
Total Young Living bagi FREE ni ada dekat 5k!
Siapa nak bagi banyak gini???



Lastly dapat gift voucher RM200. 
Eh yang ni bukan Young Living. Ni pon tak ingar redeem apa.bahaha


Tulis benda-benda free dekat blog bukan nak riak ke apa okeh. 
Ni sekadar ingatan untuk diri sendiri bahawa rezeki ALLAH tu tak pernah salah alamat.
Lagi banyak kita memberi, lagi banyak ALLAH bagi nanti.

Okehs.
Husband dah nak sampai.
Have a nice weekend everybodyyyyyyyyyyy! 

Wednesday, February 15, 2017

Tuesday, February 14, 2017

Oh My Weekend!

Hari Sabtu dimulakan dengan aktiviti masak-memasak.
Malam sebelumnya mak dah request nak makan meeehun putih for breakfast.
Ada yang panggil meehun singapore. Tak kesahlah apa namanya kan.
So pesan dekat mak utk singgah beli ayam lepas mak balik subuh.

Tersedar 5.30am, rendam meehun dulu sesiap. Supaya tidaklah meehun keras kejung nanti.haha
Tunggu mak balik beli ayam baru start masak.

Ok ni resepinya.Tak ingat resepi ni amik dari mana. Tapi so far feedback tidaklah mengecewakan.

1 peket meehun (aku suka guna cap gajah)
Isi ayam (sukehati nak banyak mana) - potong kecik/dadu. Besar ibu jari
Fishball (aku suka beli cap mushroom) - 1 peket. Ni pon sama, potong tiga.
Fishcake (sama, cap mushroom)- 2 keping. Potong cam besa.
Kobis (pilih kobis hat kecik), potong panjang mcm buat salad tu.Agak-agak sendiri nak banyak mana.
Carrot - 1 batang. Potong panjang-panjang.

6 ulas bawang putih
1 sudu besar lada hitam
*ni tumbuk bersama

Lada sulah *ikut sukahati hangpa nak pedas takat mana
Lada hitam *ni pon sama. Jangan curah 1 botoi sudah

Cuka buatan - 2 sudu


Cara-cara
1. Ayam dah potong dadu tadi, gaul dengan garam secukup rasa. Mohon agak-agak. Jangan masin sangat.
2. Gorengkan ayam sampai masak.
3. Bila agak-agak dah masak, masukkan fishcake dan  fishball.
4. Goreng lagi bagi semua bahan-bahan masak.
5. Masukkan bawang putih yang dah ditumbuk bersama lada hitam
6. Kacau sampai semua bahan mesra.
7. Masukkan lada sulah dan lada hitam - Ni pon sama, mohon agak-agak.
8. Bila semua bahan dah mesra, curah air takat tutup bahan.
9. Masukkan cuka. Aku suka letak 2 sudu ja. Tak lah masam sangat.
10. RASA! Apa yang kurang, mohon tambah sendiri.mihmihmih
11. Masukkan carrot.
12. Kacau dan kacau.
13. Masukkan meehun. Jangan sukehati nak kacau meehun. Kang meehun tu hancur. Nak bagi lembut, tutup kuali tu sat.
14. Sebelum tutup api, masukkan kobis.
15. Gaul bagi kobis tu rata.
16. SIAP!



Cara nak buat panjang kemain, tapi percayalah, senang aje.

Ada yang suka makan dengan kicap cili.
Ada yang suka makan dengan cili jeruk.

Habis topik sarapan pagi.

Alang-alang tu,  terus masak lunch sebab husband ajak teman p servis kereta kat Masjid Tanah.
Aku masak sup ayam. Sonang!hahaha

Habis servis kereta, jalan-jalan hingga ke Tg.Bidara.
Angin punyalah kuat. Rasa nak sangkut hammock, terus tido kat situ.hehe

Otw balik, singgah pula MPO.
Husband survey running shoes.
Wide selection juga dkt Nike.
Tapi husband kata nak tengok tempat lain nanti.
Aku masuk Skechers.
Berbunga-bunga hati sebab Go Walk ada dkt sini!
Sekali tu hampa sebab takdak size.huhu




Pukul 6pm barulah gerak balik.
Dapatlah hasil lain utk husband, mak dan abah.hehe
So korang, how's your weekend?

Friday, February 10, 2017

19052016

So, it was on

19th May 2016

when your pride is so cheap that people can get it for FREE

may ALLAH forgive you and all of us

اَسْتَغْفِرُ اَللّهَ الْعَظِیْمَ
اَسْتَغْفِرُ اَللّهَ الْعَظِیْمَ
اَسْتَغْفِرُ اَللّهَ الْعَظِیْمَ



Wednesday, February 8, 2017

Monday, February 6, 2017

YLEO : Lemongrass

Hari tu akak compile semuaaa testimoni lemongrass, la ni akak post satu-satu.

Biar terang korang baca.hehe

Ada sorang kakak manis ni beli lemon.
Dia yang dah sedia kuruih nak kuruih lagi.kihkihkih.

So akak bagi sample lemongrass. Masa tu tak tau pon yang dia ada sakit leher.

Dengan izinNYA, lepas sapu lemongrass ni, bengkak dekat leher dia semakin berkurangan dan semakin bertambah baik.

Excited akak dengar. Terus mohon jadikan testimoni. Yelah kang korang tak caya pulakkk.hehe

Lemongrass ni elok untuk melancarkan peredaran darah, selain tu kalau ada diffuser, boleh diffuse untuk menghalau nyamuk.


Nyamuk lari, bau bilik pon ala-ala spa. Gitew.

Nak tau lebih lanjut, whatsapp akak okeh!



Friday, February 3, 2017

TGIF!!


Wednesday, February 1, 2017

Monday, January 30, 2017

Thank you Young Living!

Busy.Busy.Busy

Hari Sabtu, alhamdulillah Anor dah selamat bertunang.
1 hari menyebokkan diri dekat rumah Pok Da.
Dari pagi sampai ke petang.
Kenduri kahwin insyaALLAH bulan April nanti.

Rumah memang penuh.
Along, Angah, Ateh, Abang & family masing-masing.
Kiddos je dah  18 orang.
Macam hari raya dah meriahnya.hehe

Hari ni, rumah masih meriah but towards petang, Ateh balik KL, Abang balik Johor.
Malam dah rileks sikit. So dapatlah unpack barang-barang dari YLEO.
Mostly aku dapat percumaaaaaa.
Generous sangat tau Uncle Gary ni. Macam-macam dia bagi.haha


Dalam kotak unggu ni pula, sponsor dari my dearest friend untuk one of the event akan datang. 
Bukan event aku pon but jenis aku, orang buat baik dengan aku, insyaALLAH 10 kali aku buat baik balik dengan orang.

Tapi kalau once ko buat taik, sorry lah. Campur pulak pakej dengan aku-tak-pernah-kaco hidop-ko-tapi apehal-ko bajet BAGOS sangat?
Lagilah sorry. Tak rugi aku tak berkawan dengan jenis FAKE macam tu.


Oh. Ni je ke produknya?
Ni je pon, RM540 hokeh.
Ko hado?


Friday, January 27, 2017

Grey's Anatomy Season 13

Baru habis layan GA Season 13, Episode 10.

Lama okeh GA ni berhenti bersiaran. Episode 9, tahun lepas bulan November.

Memang sabarrrr bebanyak nak tunggu episode 10.

Tapi GA skang tak best macam dulu. Dulu ada Christina yang sarkastik gila. Chirstina, i love you!haha. Ada si Derek Sheperd aka McDreamy. Ada Mark Sloan. Tapi dua-dua watak ni dah dimatikan.Cis.

Season 13 ni, familiar faces yang tinggal cuma Meredith Grey (dia punya cerita kan. heroin kenalah stay.hehe), Alex Karev, Bailey,  Hunt, Jackson, Arizona dan sapa lagi tah.

Kesian dkt Meredith sebab BFF dia tinggai Alex Karev ja. Tu pon si Alex nak  g serah diri dekat polis  sebab dia p tumbok intern.Tsk. 

Bulan April nanti, dengar khabarnya PRISON BREAK kembali semula!

Hoihhh, adakah Michael Scofield tak mati dulu? Kesian lah si Sara tu hidop sorang diri selama tu. 

Haih. Tak zabarrrrrr.

Esok dah start looong weekend. Hari ni pon dah ada yang start cuti.

Oh, malam tadi dating ngan husband tengok xXx: Return of Xander Cage. Korang tak yah lah tengok sebab cerita dia cliche.hahaha.

Sabotage dari org jahat - ada misi - van diesel kumpul geng utk selamatkan dunia - happy ending.

Tapi kalau korang suka action movie, bolehlah tengok. 

Wokeh eveybody, have a nice long weekend!



Wednesday, January 25, 2017

Monday, January 23, 2017

Hujan


Hari ni hujan turun non stop since dari malam tadi.  Naseb lah semua bagi kerjasama nak bangun pagi especially si baby besaq.haha. Taulah hujan sejuk. Siapa je yg rajin nak meninggalkan comforter yang nyaman itewwww kan. Lepas dropped Nuha dekat tadika, singgah beli breakfast the baru gerak ke office.

As usual, asal hujan kompem kereta slow-mo. Jem panjang lah jawapnya. Hikmahnya, dapatlah membelek2 muka org sebelah. 

"Eh, awat dah ada wrinkles ni?"

"Ok apa. Takde lah risau nanti. Nampak tua dah kan?"

"Iye keeeeeee tak yah risau?"

"Unless kalau org tu gila"

Hahahaha. Padu betul lah kan buat lawak. Kalau tengah minum air memang kompem tersembur.haha

Aha, i'm still selling Young Living Essential Oil ya.

Boleh vist  my FB : PERFUMERACK untuk update pasal EO. Tu pon sebenarnya dah lama tak update.bahahaha.

Alhamdulillah, ramai dah guna EO. Last week ada buyer beli Premium Starter Kit. Worth buying! Gentle baby yang stock in hand pon tinggal 1 botol je. Dekat YL dah lama out of stock. Sapa nak, sila whatsapp.

Musim cuaca tak menentu, EO yang paling hot selling adalah RC & Thieves.

Korang klik je labels dekat sebelah kanan tu ye. Takpon nanti aku buat entry baru pasal dua EO ni.

Monday Blues lagi kah?

Anggap je hari ni bukan hari Isnin macam minon ni.haha

Have a nice day!

Jangan main huuujannnn.


Friday, January 20, 2017

TGIF!

Aku dah jumpa SEMUA cerpen Aku Sebatang Pensel Mekanikal Hijau tu.

Aku rasa tak payahlah aku share dengan korang sebab aku takut korang akan muntah hijau- non stop-
7 hari berturut-turut.

Haaa kau. Memang sampai tahap tu nanti yang korang kena hadap.

Aku tak nak bertanggungjawab.kahkahkah

Lagi best cerpen ni ada MUSIM 1 dan MUSIM 2 tau.

Dua-dua pon aku dah jumpa.

Musim 1 punya cerita, lagi lah rasa nak muntah sampai keluar anak tekak ni haaaaa.

Aku takpe baca, sebab aku ada EO nak kawal muntah aku ni.mihmihmih

Oklah esok dah weeeekend.

Macam-macam plan nak buat esok.

Last but not least,

Kita hidup ni kalau tak memberi manfaat dekat orang lain, janganlah menyusahkan hidup orang lain.

Orang lain tak pasal-pasal pulak kena tanggung akibat perbuatan tu.

Bukan kah itu dah menyusahkan hidup orang lain namanya?tsktsktsk

Oh. Betullah ALLAH wujudkan semua benda bersebab. 

Nilah kot salah-satu sebabnya.

Semoga aku mampu menjadi lebih SABAR.

Enjoy your weekend everybody!



*** You can't make the same mistake twice. The second time it's not a mistake, it's A CHOICE.
** Sorry for being mean, YOU asked for it, remember?

Wednesday, January 18, 2017

Monday, January 16, 2017

Rise and shine

Hello Monday!

What a perfect weekend we had.

Will blog about it later.

xoxox


Thursday, January 12, 2017

Expect the UNEXPECTED.

Aku suka baca penulisan ummi.
Aku quote sikit apa yang ummi pernah tulis.

Untuk kau baca.
Khas untuk kau.


Siapa Makan Cili, Dia Yang Rasa Pedasnya.
Disetiap penulisan saya, saya tidak mendedahkan identiti sesiapa pun, gambar takde, nama takde, tetapi kenapa menyalak bagai nak runtuh bukit?
Terasa? Sentap?
Entah...kalau kamu tidak buat, buat apa nak sentap? Buat apa nak marah marah?
Pasaipa kamu mengamuk sakan? Sebab kamu buat, jadi kamu sentap.
Bagus orang sentap ni, menunjukkan hatinya masih boleh dibentuk.
Masih boleh dinasihati.
Mudah terasa apabila perkara memang kamu lakukan dan kamu rasa malu.
Padahal sebenarnya tidak ada siapa pun yang tahu kerana tidak ada identiti diri yang didedahkan.
Moga moga kamu bertaubat dan berubah.
Tidak mengulangi perbuatan lampau yang merugikan.
Semoga Allah membantu kamu dan kita semua menjadi orang mukmin yang Allah redhai.


Bukan sekali aku bagi warning dekat kau.
Aku whatsapp, aku email. Tapi ada kau kesah?
Kau abaikan semua tu. Kau turutkan kata hati kau.
Sepatutnya kau lebih faham apa yang akan aku rasa bila kau buat kerja bodoh tu.
Huh.

Perkataan maaf yang kau cakap tu untuk kesalahan yang mana?
Minta maaf secara bundle?
Kau ingat tu perkara kecik?

Forgive, yes.
Forget, NOT YET.

Kenapa baru sekarang aku pungpang?
Sebab perbuatan kau sangat berbekas di hati.
Parut yang kau buat, sangat menyakitkan aku.
Bukan mudah aku nak melupakan.
Mungkin sampai mati aku akan ingat setiap perbuatan kau.

Banyak lagi cara yang kau boleh buat, tapi kenapa cara itu yang kau pilih?
Kau ada cara untuk aku lupakan perbuatan kau?
Kalau ada, bagitau aku.

Kau mesti nak suruh aku SABAR dan REDHA dengan UJIAN ni kan?
Aku terima ujian ni tapi sekali lagi aku cakap, perbuatan yang kau buat, mungkin sampai mati aku akan ingat.

Aku bukan nak cari musuh.
Aku tak nak bermusuh.
Kau pon bukan musuh aku sebelum ni.
Aku tak terfikir langsung ko akan BUAT KERJA BODOH lagi BANGANG tu.
Kau taukan yang mana satu aku maksudkan?
Jangan buat-buat tak tau atau buat-buat lupa pula yang mana satu.

Aku nak tau, kenapa kau buat macam tu?
Tergamak ko kan?

Nak anggap semua ni tak ada apa-apa, benda kecik aje. Sorry.
Kalau benda ni jadik dekat kau, nanti kau buatlah macam tu.
Rasa benda ni kecik aje.

Tapi aku doakan kau tak akan hadap benda ni.
Sebab sakitnya, peritnya, ALLAH je yang tahu.

Sorry kalau kau sentap lagi.
Aku belum tentu masuk syurga tapi neraka bukan tempat yang aku nak tuju.

By the way, if this stupid things happen again in the future, ko tau apa aku akan buat kan?



Wednesday, January 11, 2017

Sunday, January 8, 2017

Ainnur Nuha Masuk Tadika!

Our deareast little caliph dah 5 tahun!
Cepat betul masa berlalu.
Rasa baru je Doc tunjuk awak dekat mama masa dalam bilik bedah.
Tetiba awak dah nak masuk tadika.




Dua tahun lagi sekolahRendah, sekolahMenengah, masuk U, kerja, then kawen.
Tsk.
Mama emo.haha

1st day hantar awak, alhamdulillah awak tak nangis pon.
Rela je bangun awal, mandi & bersiap.
Selalu  bangun pagi pukul 10 kan kan kan?
Masa 'honeymoon' awak dah abes.
Same goes to mama dan abah.
Tak boleh nak bergolek-golek lepak-lepak lagi dah lepas solat subuh.
Mihmihmih.

Nama awak "Nuha", mama dan abah pilih sebab maknanya BIJAKSANA.
Walaupon dulu selalu je misi dekat klinik cakap ni nama gabungan nama kami.
Mama iyakan ajeee sebab memang ada juga kriteria tu masa pilih nama untuk awak.hehe

Selamat menempuh alam persekolahan.
Doa kami semoga Nuha menjadi anaknda yang berjaya dunia akhirat.

Be kind to others ok darling?
Be "NUHA" too.




We love you!