Wednesday, February 22, 2017

Monday, February 20, 2017

Happy Birthday!





Happy 34th Birthday HubbyBaby!
l o v e u  e t e r  n i t y

Friday, February 17, 2017

FREE EO ya'll!

Finally, habis dah work task dengan sketchup ni.
Berpinar bijik mata.haha. *exaggerate punya statement*

Next is the documentation.
Bring it on! Chewahh. Semangat kemain kan.

Hati ada manyakkk happy sebab dapat manyakkk barang FREE!

Siapa je yang tak suka barang FREE khennn.

Husband yang kaki suka minum nescafe pon boleh layan AIR TEH .

Dia kata sebab dapat FREE. Tak payah susah-susah  nak buat.hahaha

Ok berbalik kepada barang FREE yang dapat ni.

Mostly mestilah dari YOUNG LIVING!

Thank you so much for your generosity Young Living!

Ni parcel pertama yang sampai.


Kupon Nandos tu  redeem point-apatah-tak ingat. RM50. Nyumssss.

Then, disusuli barisan-barisan EO!

Sila buat kira-kira ye berapa nilainya.
Member price(mp) dan retail price(rp) 

Immu Power 15ml
(MP: RM283, RP:372.73)

Dream Catcher 15ml
(MP: RM323, RP:RM425)

Harmony 15ml
(MP: RM315, RP:414.47)

Myrrh 15ml
(MP: RM292, RP:384.21)

Idaho Balsam Fir
(MP: RM283, RP:RM372.37)

Boswellia Wrinkle Cream
(MP: RM302, RP:RM397.37)

Total price yang dapat PERCUMA ni mengikut retail price ialahhhh:

RM2738.88
Kachinggggggggg!!!


Then EO dekat atas ni di redeem di Singapuraaaa. Total value almost 1k!


Next, atas kesetiaan yang tidak berbelah bahagi dengan Young Living, Young Living bagi hadiah diffuser. Dalam ranking diffuser, yang ni kira paling high end.

Price?

Member price - RM920
Retail price - RM1210.95

Ha...tutup mulut tu please!
Masuk lalat nanti!
Total Young Living bagi FREE ni ada dekat 5k!
Siapa nak bagi banyak gini???



Lastly dapat gift voucher RM200. 
Eh yang ni bukan Young Living. Ni pon tak ingar redeem apa.bahaha


Tulis benda-benda free dekat blog bukan nak riak ke apa okeh. 
Ni sekadar ingatan untuk diri sendiri bahawa rezeki ALLAH tu tak pernah salah alamat.
Lagi banyak kita memberi, lagi banyak ALLAH bagi nanti.

Okehs.
Husband dah nak sampai.
Have a nice weekend everybodyyyyyyyyyyy! 

Wednesday, February 15, 2017

Tuesday, February 14, 2017

Oh My Weekend!

Hari Sabtu dimulakan dengan aktiviti masak-memasak.
Malam sebelumnya mak dah request nak makan meeehun putih for breakfast.
Ada yang panggil meehun singapore. Tak kesahlah apa namanya kan.
So pesan dekat mak utk singgah beli ayam lepas mak balik subuh.

Tersedar 5.30am, rendam meehun dulu sesiap. Supaya tidaklah meehun keras kejung nanti.haha
Tunggu mak balik beli ayam baru start masak.

Ok ni resepinya.Tak ingat resepi ni amik dari mana. Tapi so far feedback tidaklah mengecewakan.

1 peket meehun (aku suka guna cap gajah)
Isi ayam (sukehati nak banyak mana) - potong kecik/dadu. Besar ibu jari
Fishball (aku suka beli cap mushroom) - 1 peket. Ni pon sama, potong tiga.
Fishcake (sama, cap mushroom)- 2 keping. Potong cam besa.
Kobis (pilih kobis hat kecik), potong panjang mcm buat salad tu.Agak-agak sendiri nak banyak mana.
Carrot - 1 batang. Potong panjang-panjang.

6 ulas bawang putih
1 sudu besar lada hitam
*ni tumbuk bersama

Lada sulah *ikut sukahati hangpa nak pedas takat mana
Lada hitam *ni pon sama. Jangan curah 1 botoi sudah

Cuka buatan - 2 sudu


Cara-cara
1. Ayam dah potong dadu tadi, gaul dengan garam secukup rasa. Mohon agak-agak. Jangan masin sangat.
2. Gorengkan ayam sampai masak.
3. Bila agak-agak dah masak, masukkan fishcake dan  fishball.
4. Goreng lagi bagi semua bahan-bahan masak.
5. Masukkan bawang putih yang dah ditumbuk bersama lada hitam
6. Kacau sampai semua bahan mesra.
7. Masukkan lada sulah dan lada hitam - Ni pon sama, mohon agak-agak.
8. Bila semua bahan dah mesra, curah air takat tutup bahan.
9. Masukkan cuka. Aku suka letak 2 sudu ja. Tak lah masam sangat.
10. RASA! Apa yang kurang, mohon tambah sendiri.mihmihmih
11. Masukkan carrot.
12. Kacau dan kacau.
13. Masukkan meehun. Jangan sukehati nak kacau meehun. Kang meehun tu hancur. Nak bagi lembut, tutup kuali tu sat.
14. Sebelum tutup api, masukkan kobis.
15. Gaul bagi kobis tu rata.
16. SIAP!



Cara nak buat panjang kemain, tapi percayalah, senang aje.

Ada yang suka makan dengan kicap cili.
Ada yang suka makan dengan cili jeruk.

Habis topik sarapan pagi.

Alang-alang tu,  terus masak lunch sebab husband ajak teman p servis kereta kat Masjid Tanah.
Aku masak sup ayam. Sonang!hahaha

Habis servis kereta, jalan-jalan hingga ke Tg.Bidara.
Angin punyalah kuat. Rasa nak sangkut hammock, terus tido kat situ.hehe

Otw balik, singgah pula MPO.
Husband survey running shoes.
Wide selection juga dkt Nike.
Tapi husband kata nak tengok tempat lain nanti.
Aku masuk Skechers.
Berbunga-bunga hati sebab Go Walk ada dkt sini!
Sekali tu hampa sebab takdak size.huhu




Pukul 6pm barulah gerak balik.
Dapatlah hasil lain utk husband, mak dan abah.hehe
So korang, how's your weekend?

Friday, February 10, 2017

19052016

So, it was on

19th May 2016

when your pride is so cheap that people can get it for FREE

may ALLAH forgive you and all of us

اَسْتَغْفِرُ اَللّهَ الْعَظِیْمَ
اَسْتَغْفِرُ اَللّهَ الْعَظِیْمَ
اَسْتَغْفِرُ اَللّهَ الْعَظِیْمَ



Wednesday, February 8, 2017

Monday, February 6, 2017

YLEO : Lemongrass

Hari tu akak compile semuaaa testimoni lemongrass, la ni akak post satu-satu.

Biar terang korang baca.hehe

Ada sorang kakak manis ni beli lemon.
Dia yang dah sedia kuruih nak kuruih lagi.kihkihkih.

So akak bagi sample lemongrass. Masa tu tak tau pon yang dia ada sakit leher.

Dengan izinNYA, lepas sapu lemongrass ni, bengkak dekat leher dia semakin berkurangan dan semakin bertambah baik.

Excited akak dengar. Terus mohon jadikan testimoni. Yelah kang korang tak caya pulakkk.hehe

Lemongrass ni elok untuk melancarkan peredaran darah, selain tu kalau ada diffuser, boleh diffuse untuk menghalau nyamuk.


Nyamuk lari, bau bilik pon ala-ala spa. Gitew.

Nak tau lebih lanjut, whatsapp akak okeh!



Friday, February 3, 2017

TGIF!!


Wednesday, February 1, 2017