Wednesday, March 29, 2017

Wednesday, March 22, 2017

Tuesday, March 21, 2017

Beauty WITH Brain

Viral sekarang dekat internet pasal budak TKC ambil result dengan bergaya cantik.

Seriously, what's wrong with this so-called-netizen yang bash budak tu macam-macam.

Kata tua sebelum usia lah.
Ambil result pon nak bergaya sangatlah.
etc
etc
etc

Dey, KORANG SEBENARNYA JEALOUS kan?

Budak tu cantik. Dahlah cantik, bijak pulak tu. Beauty with brain.

Kaum lelaki pon sama naik je bash. Ni jenis sebenarnya jeles tengok budak tu lebih cantik dan cerdik dari awek yang korang ada kan?KAH!

Kalau yang single pulak, niat nak tackle or at least mengidam nak dapat awek pakej dan cantik tapi bila tengok cermin, hewhewhew.

Kaum pompuan pon ada gak kondem. Come on lah. Ni tahun 2017. Tutorial make up bersepah. Sephora bersepah. Zaman korang amik result mana ada sume benda ni. Kalau ada pon, sapa suruh korang tak make up cecantik time amik result?KAH!

Soooo, suke hati dialah nak make up pon. Duit dia, masa dia. Kalau bukan duit dia pon, duit BAPAK dia. Tak payah nak dengki sangat. Sekurang-kurangnya dia dapat 9A. Korang dapat berapa masa SPM?

Aku amik result masa 2001. Naik bas ke JB. Pakai jeans & tshirt. Kawan-kawan pon lebih kurang je dressing macam tu masa tu. haha.  Lepas amik result, kitaorang check in hotel reramai. Buat mini gathering. Memori sangat! Eh, sekolah kitaorang semua all girls ye. Kang ada yang salah paham pulak kang.

Kesimpulannya, tak kesahlah ko nak dress up macam mana pon time amik result. Janji jangan pakaian menjolok mata, sudey.

Congrats TKC sebab dapat beat STF! STF bagi can tahun ni.^^

Last but not least,

Muka tak berapa nak cantik tapi kalau hati tu cantik, insyaALLAH penampilan nampak cantik.

TAPI

Kalau muka dah lah tak berapa nak cantik, perangai pon tak cantik...errrr....krik krik krik.

Pepaham sendiri lah ye.




Monday, March 20, 2017

Peace & Calming

Berpeluh tengok harga PEACE AND CALMING yang akan naik bermula 1 April nanti.
Ringgit Malaysia teruk yang amat sekarang ni.



10 everyday uses for Peace and Calming: 
Stress 
Relaxing
Insomnia 
Depression
Anxiety 
Balancing 
Tension 
Anger
Hyperactivity

Peace Peace and Calming ni campuran daripada tumbuh-tumbuhan berikut: 
Tangerine 
Orange 
Ylang ylang 
Patchouli 
Blue Tansy 

Harga dia nampak boleh tahan sebab pokok BLUE TANSY tu sangatlah susah nak dapat. Ambil masa untuk hidup dan tuai. Sebab tu kalau sumber tak mencukupi, mana-mana EO yang out of stock, out of stocklah bertahun lamanya. Takdenya nak ganti dengan bahan-bahan sintetik walaupon permintaan sangat tinggi.

5ml ni ada 80 titik. Kalau nak pakai, setitik sudah mencukupi sebab YLEO ni terhasil dari pati perahan pertama. 

Tak perlu pakai banyak-banyak.

Panjang akak tulis hari ni. Pecah kaca, pecah gelas. Sudah baca, harap balas.kehkehkeh 
Nak stock up EO yang lain, jangan segan-segan PM atau whatsapp ye! 

Love at first drop,

 Anoi Halim 
 012.6844081

Thursday, March 16, 2017

SPM Results!

A BIG congratulations buat anak buah nombor 4 (dari 15 org anak buah yang ada) untuk keputusan SPM yang cemerlang, gemilang, terbilang!


Aidi masa Form 1, dia dapat masuk SDAR. Tapi Aidi ada eczema yang teruk. Mmg tak boleh nak adapt dengan kehidupan berasrama penuh. Lastly, angah bawak keluar & sekolahkan dekat rumah.

Alhamdulillah. Memang tak silap lah tindakan angah. He performed very well masa PMR and now masa SPM.

Kalahhh dengan result SPM aku dulu. bahahahaha.

Along dia yang masuk KYS dulu pon kalah dengan result adik dia.kihkihkih

Anywayyyyyyyyyyy, untuk addik-adik yang mana result SPM kurang memberangsangkan (macam akak ni.ngeee), dont worry and paling penting- DONT GIVE UP!

There are different route to the same destination.
Chin up and keep on moving!

Wednesday, March 15, 2017

Tuesday, March 14, 2017

Happy 143 day!

Tarikh ni sangat istimewa especially untuk budak-budak STF.

For us yang belajar dekat sekolah berasrama penuh ni, siapa jelah yang ada untuk kami berkongsi kaseh sayang selain rakan taulan dan cikgu2 sekolah.

So we celebrate 143 day! Ni sempena 14 Mac setiap tahun.



Biasa akan ada dedication from junior-senior or senior-junior. Ala-ala adik & kakak angkat lah. Eh, tak ada yang melebihi tatasusila norma manusia (if you know what I mean).

Kalau 14 Mac tu jatuh hari Sabtu, biasa akan tengok movie ramai-ramai dekat main hall. Meriah!

Rindunyaaaa zaman sekolah.

143 ni apa makna dia?

Ikut suka hati lah nak interpret apa.

Biasa 1 untuk I, 3 untuk YOU.
4 tu boleh lah love, miss, like..etc etc etc.

So for readers, (macamlah ada khennnnn),

Happy 143 day!

eh utk ko sorang, mohon interpret 4 tu as HATE ye.

Bye!

Wednesday, March 8, 2017

Tuesday, March 7, 2017

0316

Are you satisfied for what you've done?
Are you happy for what you did?
The wound that you made left a permanent scar.
Forever, it wont heal.

BUT

What doesn't kill me, makes me stronger.
Thank you, you.

It was MARCH last year when it all started.

Why are you so evil?


Thursday, March 2, 2017

A year older, a year wiser


28.February.2017

Birthday yours trulyyyyyyyy!

Dulu zaman percintaan, pukul 12 tepat tengah malam dah ada org wish HAPPY BIRTHDAY! Lengkap dengan pakej nyanyi lagu happy birthday to uuuuuuuuuu.

Tu dulu.
Tahun ni, 10.30 malam dah lights off, tidooooooooo! kah!

Tapi pepagi tu dapatlah wish.
Lunch hour, berdating sat dekat Nandos.
Tak tunggu birthday pon mmg favourite place je Nandos ni.

Quarter & Half Chicken. Tak abes pon makannya. hehe


Terima kasih untuk SEMUA yang wish & mengirimkan doa.
Semoga kita sentiasa di bawah lindungan dan kasih sayangNYA.


This parcel just arrived today.
Terkejuttt akak!
Card & gifts :)
Thank you B!


Semoga kita sekeluarga ditempatkan di syurga firdausi bersama-sama.
1437!

Wednesday, March 1, 2017