Monday, April 10, 2017

Hello, is it me you're looking for?

Rindu pulak dekat blog.
Ada yang rindu dkt aku tak? *bajet ramai nau baca blog kau kan.haha*

Cliche sangat kalau nak cakap busy, tapi memang busy pon minggu lepas.

Projek dekat JB dah ada tarikh baru untuk disiapkan.
Kena siap lepas raya nanti.
Ni dah bulan berapa kannnnn.

April-May-Jun.

Bulan puasa dan syawal tahun lepas engko buat apa haaa?
Eh lari tajuk pulak.

So by Jun atau awal Julai lah kena handover project.
Tak lama je lagi.
Basically memang kena kembali menjadi frequent traveller Melaka-JB.
Yey!

Oh.
Last 2 week, team JB mengalami kemalangan masa on the way balik ke Melaka.

Alhamdulillah semua selamat. Cuma dahi Mas yang teruk sikit luka dia.
Dalam truck tu ada boss dan sorang lagi staff.
Jalan licin sebab hujan, tu yang tiba-tiba je kereta terpusing.
Luckily juga tepi tu bukan gaung.huhu

Bila dapat berita tu memang zassss ingat yang aku pernah accident masa bawak truck yang sama. hewhewhew

Tahun 2009, on the way back dari Tg.Malim.
Situasi yang sama - hujan dan  tiba-tiba je kereta berpusing.
Mula-mula langgar divider kanan, melantun ke divider kiri, stop dekat tengah-tengah jalan.
Naseb baekkkkk tak masuk dalam gaung dekat belah kiri dannnn naseb baekkkkk tak ada kereta lain yang langgar.
Masa tu boss pon ada sama.
Ngeri je bila ingat balik.
Sampai sekarang aku tak pernah cerita dekat mak dan abah.
Takut depa risau.mihmihmih

Tapi kalau kata dah sampai masa, sesaat pon tak boleh tunggu.

Tetiba teringat lagi, adalah org tu pernah tulis -
Kalau perlukan nasihat, cukuplah mati sebagai penasihat.
Quote ditulis dalam bulan Ramadhan tahun lepas.
Elok cantik dah quote tu.
Tapi selang beberapa hari, buat gak maksiat.

Tak takut ke masa buat maksiat tu, dijemput Tuhan?

Kalau ingat ALLAH sure tak buat kan?

Tak ingat ALLAH letew.

Bulan Ramadhan ok BULAN RAMADHAN.

Chop, bulan Ramadhan bukanke syaitan dah kena ikat?

Ke tak?

Ke ada yang terlepas sekor?

Ke cam mana?

Ke ada manusia dirasuk syaitan?

Ke dia manusia bertopengkan syaitan?

Hmm.

Misterinya...

No comments: