Friday, April 14, 2017

My Wife's Having an Affair this Week

It's been a while aku tak melayan cerita korea or jepun.

Dulu time study, sanggup oiii berjaga tengah malam sebab nak tengok cerita Meteor Garden, Full House, My Sassy Girl dan macam-macam lagi lah.

Tahun 2001 lagi dah diperkenalkan K-Pop, J-Pop tapi masa tu tak lah hard core sangat macam skang.

Then tetiba rasa nak tengok cerita korea balik. Ingat nak tengok Goblin dulu (tau aku dah lambat.haha), tapi layan dulu lah cerita ni.

My Wife's Having an Affair this Week.



Tajuk cerita macam kurang ajar sangatkan bunyiknya.haha

Tapi, kalau perhati zaman skarang, dah macam trend pulak laki/bini ni ada skandal.

Be it laki org dengan pompuan single or dah kawen

atau

bini orang dengan lelaki single or dah kawen.

Worst bini orang & laki orang.

Haih.

Aku tak kenal pon nama-nama pelakon dalam cerita ni.haha. Tapi lakonan depa mantap aihhh.

Paling kesian dengan laki tu lah.

Wife curang sampai dah tdo bersama.

Takde rasa bersalah pulak mengaku dkt laki dia.

Gerammm je aku tengok kan.huhu

Lagi satu tu pulak, husband dia kaki pompuan. Last-last bini balas dendam. Hamikk!haha

Aku rasa dekat Malaysia ni pon dah ada kes-kes yang macam tu.

Maksud aku, kawan-kenal-skandal akhirnya sampai ke bilik tidur.huhu

Oh.

Dalam cerita ni memang banyak benda yang kau boleh belajar. Aku bagi tiga jelah dulu. Lain korang korek sendiri bila tengok cerita ni.haha

One is - Be grateful for WHAT you have and WHO you have.

Tolonglah jangan compare kehidupan kau dengan orang lain.

Bahagia tu datang dari diri sendiri.

Bukannya kalau kau tak bahagia, kau pergi merenyam dengan orang lain.

Two - Ingat ALLAH

Selicik mana nak sorok, jangan lupa ALLAH yang Maha Melihat.

Betul, semua yang berlaku itu izin ALLAH tapi belum tentu dalam keredhaan ALLAH.

Third - Nobody is perfect.

Perkahwinan adalah  dua manusia menerima segala kekurangan pasangan dan menambah baik nilai pasangan masing-masing. Gitewwww.

Tengok balik diri sebelum nak condemn or complaint apa-apa.

Last but not least, semoga aku, ahli keluarga, saudara-mara dan zuriat keturunan aku dijauhkan dari perkara-perkara sebegini.

Selamat berhujung minggu!

No comments: