Tuesday, May 23, 2017

Super.Duper.Busy

Fuh fuh fuh.
Lately ni memang sebok teramat.
Kadang-kadang kena ke JB.

Eh tahun lepas 19.5, masa aku p JB ko buat apa haaaa?
Tak malu eh?

Yucks!

Eh buat apa lah aku teringat kan.

Tapi nak buat cam mana, kan aku dah kata sampai mati aku tak boleh lupa.

Ni nak masuk RAMADAHAN, dah pastikan syaitan tahun lepas dah kena ikat baik-baik.

Gila kebal bulan puasa pon buat hal.

Kena sambar petir masa tu baru ko tau.

Eh apahal lah aku cerita pasal ko yang tak berfaedah niiiiii.

Berbalik pada kerja.

Harapnya semua urusan dipermudahkan.

Aku mmg terasa 'attached' dengan projek ni.

Tak zabar nak tengok pengakhiran dia macam mana.

Ni memang maratahon punya projek.

Again, semoga projek ni berjaya va va va.

Oklah dah masa untuk balik.

Bertemu di lain hari!

Wednesday, May 17, 2017

Friday, May 12, 2017

Guardians of the Galaxy Vol. 2

Refer pada last entry (Wordless Wednesday), Rabu haritu kiteorang tengok movie Guardians of the Galaxy Vol. 2

This time layan dekat MBO Elements. Ingatkan dekat Hatten tu rupanya kat building lain.
Naseb baek perasan (dan tak sesat!hehe)

Kalau movie baru, aku suka tengok yang sound system dia ATMOS. Baru best nak layan. Oh, couple seat jangan dilupakan.mihmihmih

Pagi Rabu, lepas setteled ke pasar & buat apa yang patut, barulah gerak ke MBO Element ni.

Tu pon dah pukul 11 baru gerak. Show pukul 1ptg. Kekonon dapatlah jalan-jalan dulu. Nan hado.
Pukul 11.45 baru sampai. Dah lah jauh dengan MP dengan Dataran Pahlawan tu. Maka kiteorang lepak-lepak jelah dkt situ sambil tengok trailer movie-movie lain (The Mummy tu macam best. Ke sebab ada Tom Cruise?Eh)

Eh melalut pulak entry ni.

Overall movie ni adalah best. Nombor 1 keluar tahun 2014 kot. Aku try tengok hari selasa malam tapi  macam tak best. Best lagi yan nombor 2 ni. haha

Watak-watak biasa - Quill, Gamora, Rocket, Drax, Groot.

Watak tambahan - Ego & Mantis

Kalau selalu tengok Disney XD, memang ada kartun ni. Nuha dengan abah dia lah yang selalu layan. Guardians of the galaxy, spiderman, slugterra. Tau sangat dah Nuha ni ikut sape.hehe

So korang, pergilah tengok. Best!

Akak bagi 4.5 bintang!

Selamat behujung minggu!


Drax :My daughter was just like you
Mantis :Disgusting?




Wednesday, May 10, 2017

Monday, May 8, 2017

Incoming Event : Majlis Berbuka Puasa bersama anak-anak yatim

20 hari lagi lagi Ramadhan bakal menjelang tiba.

Macam dua tahun lepas, batch sekolah aku menganjurkan aktiviti berbuka puasa bersama anak-anak yatim.

Tahun ni, insyaALLAH akan buat majlis yang sama.
Kali ni dua sekolah bergabung. STF & TKC batch 9600.

Task aku kena minta donation.

InsyaALLAH aku akan tolong semampu boleh.

So readers, kalau ada sesiapa nak menyumbang bagi meraikan anak yatim ni bolehlah berbuat demikian ke akaun berikut:

Mbb Nik Azizah
Email : nikstf9600@gmail.com
Maybank acc: 
154026400544
Subject : iftar


Semoga Ramadhan akan datang ini lebih baik dari sebelumnya.

Thanks in advance!

Thursday, May 4, 2017

Cuti panjang buat apa?

Buat kenduri kawennnnnn.hehe

Alhamdulillah majlis pernikahan & persandingan Anor berjalan lancar.

Anor ni anak kepada sepupu. Kira anak sedara lah kan?

Anor ni muda setahun dari aku. Alhamdulillah, akhirnya bertemu jodoh dengan kakashi (ingat naruto?) hati.

MakNa & PakSu doakan semoga perkahwinan korang BAHAGIA hingga ke SYURGA.

Tetiba terkenang foods yang lazat sepanjang 3 hari 2 malam tu.Nyummmms.

Ada Soto & bergedel. Amiklah banyak mana bergedel ko nak amik. Sebab buat sendiri. Banyakkk hoiii.

Hari Sabtu pulak, hari langsung - masakan dari katering sodap. Then ada side dish - kuih denderam & lempeng. Ni masak panas-panas. Sedap hoi!

Malam tu pulak, ada acara sampingan. Sambut birthday ada, sambut anniversary ada. Ha malam tu makan kambing golek sampai tergolek-golek. Sedapnyaaaa kambing golekkk itewww.

Tah berapa banyak kalorilah aku makan Sabtu & Ahad tu. Lantakkan. haha

Hari Ahad pagi ada acara cari duit tersembunyi dalam bilik pengantin.

Aku cakap dekat Nuha, nak beli toys, kena carik banyak-banyak duit tu dalam bilik pengantin.

Terusss semangat membara.haha

Dapatlah RM39.

"Let's go and buy toys, mama". Amboi. Tak menyabo ye.

Rekod paling banyak dapat carik hari tu RM70 kot. Suka bebudak.

Tgh hari tu sepatut pergi menghantar pengantin tapi tak dapat nak ikut sebab officemate pon kawen.

Tahniah Afiq!

Hari Isnin, ajak husband cat bilik sebab dinding bilik dah dipenuhi dengan cotengan Ar Rayyan yang genius. Gigih laki bini cat sampai ke malam. Kalau nak suruh cat 4 bilik yang lain lagi memang kiteorang surrender awal-awal.haha.

Tu jelah kot cerita hujung minggu yang lalu.

Malas nak letak gambo.

Kang ada orang gila p save gambo-gambo tu.

Then buat cantum-cantum muka. Eh.

Psiko sangat.

Ok. Till then!

Wednesday, May 3, 2017

Tuesday, May 2, 2017

Hello MAY


Hello May.

It's been awhile.