Monday, June 19, 2017

24 Ramadhan 1438H


Sekejapnya dah masuk 24 Ramadahan.
Macam mana ibadat kita?
Lebih baik tak dari tahun sebelumnya?

Alhamdulillah aku dapat juga buat terawikh di masjid & di rumah dengan husband.
Tak dapat selalu lah tapinya.huhu

Paling mencabar terawikh dekat rumahlah.

Rayyan dok masok dalam telekung.
Raudhah dok sujud atas sejadah.

Macam-macam perangai betul anak-anak ni.

Tapi takpe, mudah-mudahan diaorang nampak apa yang mamaabah buat & suatu hari nanti boleh ikut berjemaah sekali.

Ramadhan tahun ni buat aku teringat sangat-sangat dekat Ramadahan 2016.

Tahun lepas, 2 minggu pertama memang lepas je kerja, aku rushing balik rumah sebab nak masak untuk berbuka.

Everyday without fail.

Sebab mak akan tadarus dari pagi sampai tengah hari. So petang memang tak larat nak masak.

Not even sekali pon beli food dekat bazaar tu.

Happy rasa dapat masakkan untuk family. Sahur pon, by 4.30am dah bangun untuk prepare apa yang patut.

Oh. Masa tu Raudhah baru 6 bulan.

Rutinnya:

Puasa-Pump dekat office 3 session untuk stock susu Raudhah - Balik masak- BF Raudhah - Layan anak2 while yang lain pergi solat di masjid.

Penat. Tipulah kalau tak penat. Tapi kena push diri jugak.

Kudrat tu dari ALLAH jua.

Tu yang tersurat.

Tersiratnya, biarlah ALLAH yang tahu.

ALLAH Maha Melihat setiap perlakuan hambanya.

Malam ni malam ke 25.

Jom tingkatkan amalan untuk Ramadhan yang berbaki ni.

:)

No comments: