Monday, July 10, 2017

Homewrecker


Lately ni banyak betul newsfeed pasal suami yang curang dan perempuan yang tak ada maruah diri.

It takes two tango.

Suami yang sememangnya LELAKI, kita dah sedia maklum nature dia, nafsu dia macam mana.

Iman yang membezakan. Kurang iman, ikan goreng hangus pon nampak sedap.

Macam cerita dekat page Kisah Rumah Tangga tu, kakak tu share apa yang berlaku pada tahun 2016.

How her lovely husband cheated on her with a married woman (for god sake!) -  TWICE!

Kantoi kali pertama ingat dah insaf rupanya TIDAK - ada pula kali kedua.

Dengan orang yang sama.

Paling best SATU PEJABAT which they knew spouse masing-masing.

Gila ke tak?

Bukankah perempuan sepatutnya lebih emphaty terhadap perasaan orang lain terutamanya kaum sejenis?

Tapi homewrecker betina gatal ni mana kisah. Mana nak fikir semua tu.

The main matter bagi yang berskandal dengan laki orang ni is their own feelings.

Diri sendiri rasa happy no matter how she achieve it.

Kisah apa kan bini skandal nak rasa apa.

Janji diri sendiri rasa gembira dan puas!

Aku memang emo dengan perempuan jenis tak tahu malu ni.

Memang semua bersebab tapi ALLAH bagi otak kot dekat engkorang.

Otak tu diguna untuk berfikir.

Bukan di jadikan hiasan dekat kepala ko tu.

Kakak ni share her nightmare that happened in 2016.

Now 2017.

Aku tau satu je - orang boleh cakap apa pon (maafkan/move on/be strong/siskuat)  tapi orang tak akan rasa apa yang kakak tu sebenarnya rasa.

Kuat tak kuat dia hadap ujian tu. Senang ke tak nak melupakan.

Tapi memang aku salute lah dekat kakak tu sebab gigih contact family perempuan yang tak tahu malu tu.

Baru tau langit tinggi rendah kannnn.

Kesian mak bapak ko sebab dapat anak macam ko.

Lagi kesian dekat suami ko sebab dapat isteri macam ko.

Tak payah nak kecoh kata kakak tu bukak aib dekat family dia walhal puncanya dari siapa?

Masa berskandal tak rasa aib? Tak rasa tengah buat dosa?

Memang entry emo hari ni.

Ni baru baca pasal kes Nur Syaleza (go google!).

'Jiwa' Nur Syaleza telah kau 'bunuh' wahai lelaki saat kau menduakan Nur Syaleza.

Kepada 'suami' arwah Nur Syaleza dan perempuan murahan itu, moga hidup korang 'aman'.

Dan kepada homewrecker, jangan lupa dunia ini berputar.

Jangan lupa ALLAH Maha Mendengar.
Jangan lupa ALLAH Maha Melihat.

ALLAH ada.


No comments: